Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
La CUP-AE es dirigeix a Merkel en alemany en una vídeo-carta per denunciar les polítiques d’austeritat

Critica les mesures d’austeritat i l’acusa de voler “fer d’Europa un sistema antidemocràtic, en què les decisions les prenen els bancs i on els pobles paguem tota la factura”

19/11/2012 Especial eleccions

La Candidatura d'Unitat Popular-Alternativa d'Esquerres (CUP-AE) ha fet públic un missatge en alemany (llegiu en català) dirigit a Angela Merkel, protagonitzat pel número 3 de la llista per Barcelona, Quim Arrufat. El document s’ha fet públic en format vídeo-carta, i ha començat a circular a les xarxes socials. La candidatura promourà durant les pròximes hores un enviament massiu de la vídeo-carta a la cancellera alemanya, per tal que la campanya

En la gravació Arrufat presenta els catalans com “un poble del sud d'Europa, a cavall entre Espanya i França“, amb “llengua i cultura pròpies i una persistent voluntat política de ser un poble políticament lliure“. Posteriorment el candidat critica les mesures d’austeritat que està imposant Angela Merkel contra els catalans, i l’acusa de voler “fer d’Europa un sistema antidemocràtic, en què les decisions les prenen els bancs i on els pobles paguem tota la factura”. Segons la CUP AE, l’austeritat imposada per la cancellera “destrossa els serveis públics” i obliga a “pagar amb diners públics el forat dels bancs”.

Finalment, en la carta la CUP-AE remarca la seva vocació europeista, i declara que aposta per “una Europa dels pobles lliures, dels drets socials, de les llibertats civils, solidària amb la resta del món i plenament democràtica“. El missatge culmina amb una “salutació al poble alemany que resisteix a la dictadura financera“. Durant la campanya, la CUP-AE s’ha mostrat molt crítica amb les polítiques d’austeritat imposades per les instàncies internacionals, així com l’aposta per rescatar el sistema financer amb fons públics o les reculada en drets socials i les retallades de serveis públics.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid