Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
El referèndum i l'aturada dels desnonaments, mesures immediates de la CUP-AE al Parlament

La CUP-AE fa públiques cinc iniciatives d’urgència que presentarà un cop obtingui representació

18/11/2012 Política

Quan tots els sondejos ja donen representació a la CUP-Alternativa d'Esquerres, la formació ha fet públiques les cinc iniciatives que presentarà només d'obtenir representació al Parlament de Catalunya. 

Es tracta de mesures d'urgència com són la convocatòria immediata d’un referèndum d’autodeterminació, l’aturada dels desnonaments, deixar de pagar el deute il·legítim contret per la banca, l’aturada de les retallades en la despesa pública i la nacionalització dels recursos bàsics.

D'aquesta manera, la CUP-AE es planteja forçar la ruptura amb l’estat espanyol i francès a través de l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català. En una entrevista a Llibertat.cat, el candidat, David Fernàndez, ha reivindicat el referèndum tot i que ha afirmat que la declaració unilateral seria una opció.

El referèndum es troba doncs entre les primeres mesures que promourà. La formació aposta per una república catalana que abraci el conjunt del territori nacional, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar. En aquest sentit, vol “obrir un procés constituent que integri els diferents territoris dels Països Catalans i que estableixi les bases d’una república basada en els principis de confederació i de democràcia directa”.

Prohibició dels desnonaments i mercat públic de lloguer

D’altra banda, quan el govern espanyol ha aprovat un decret molt restrictiu per la moratòria dels desnonaments, la CUP-AE afirma que només d'obtenir representació impulsarà la prohibició immediata de tots els desnonaments per raons econòmiques. 

Així mateix, advoca per crear un mercat públic de lloguer, en el qual no es pugui fixar un preu dels lloguers superior al 30% de la renda del llogater. La formació defensa que aquest mercat públic de lloguer es nodreixi de l'expropiació dels habitatges desocupats que siguin propietat de societats i entitats financeres o que serveixin a fins especulatius.

Aturar les retallades, deixar de pagar el deute i nacionalitzar els recursos bàsics

Amb l’objectiu d’aconseguir la plena sobirania econòmica pel país, la CUP-AE es proposa declarar nul i suspendre el pagament del deute públic il·legítim als fons d’inversió i la banca internacional. Així, defensa la realització d’una auditoria popular i la suspensió del pagament del deute.

En aquest mateix sentit, la formació vol aturar la retallada en la despesa pública. L’objectiu és “aturar les privatitzacions encobertes a través de la política de l’austeritat i les tisorades ordenades per la UE i aprovades pels governs catalans i espanyols". "Treballarem per recuperar la gestió directa i pública del conjunt dels serveis públics”, assegura.

La CUP-AE també es compromet a acabar amb la despossessió dels recursos naturals. Així, expliquen que “la propietat i la gestió de les diverses fonts d’energia, l’aigua i altres recursos naturals seran declarats de titularitat i gestió pública i col·lectiva” per tal d’impedir qualsevol mena d’operació especulativa relacionada amb la producció, la distribució i el consum de l’energia, l’aigua i les comunicacions.

Consulta els eixos programàtics de la CUP-AE i el programa polític sencer.

Valora
Vídeos
Presentació dels eixos programàtics i principis polítics de la CUP - Alternativa d'Esquerres
Entrevista a David Fernández, candidat de la CUP-AE per la demarcació de Barcelona (part III)
Primera part de l'entrevista de Llibertat.cat al candidat de la Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa d'Esquerres (CUP-AE) per la demarcació de Barcelona a les eleccions del 25 de novembre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid