Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització Popular
Sóller aplega els actes de cloenda de la 3a marxa "Camins contra Mentides"

Jubilats per Mallorca anuncia la 4a marxa que començarà a mitjans del mes de novembre i recorrerà Palma

21/10/2012 Política
Jubilats per Mallorca arriben a Son Servera en la seva ruta "Camins  contra mentides" Jubilats per Mallorca arriben a Son Servera en la seva ruta "Camins contra mentides"

Aquest diumenge, a les 19.00 hores, Jubilats per Mallorca enllestirà la tercera acció dels "CAMINS CONTRA MENTIDES" amb un acte central que se celebrarà a la plaça de Sóller, just davant de l'Ajuntament.

La columna, que va sortir de la Real fa una setmana hi arribarà provinent de Valldemossa i Deià, després de travessar la Serra de Tramuntana, i l'acte consistirà en la celebració d'una bunyolada i una revetlla de ball de bot amb música interpretada pels grups Aires Sollerics i Estel de Tramuntana. En el decurs de l'acte s'hi produiran parlaments amb l'objectiu de fer un balanç del que ha estat aquesta darrera acció.

Inca aplega la columna de la ruta pel Camí de Raiguer

L'altre columna que també va sortir de la Real i que ha fet el Camí de Raiguer va arribar ahir al migdia a Inca. A la plaça d'Espanya d'aquesta localitat es va fer un senzill acte de benvinguda organitzat per la delegació local de l'OCB  als jubilats Bartomeu Amengual i Pep Planas que havien recorregut durant tota la setmana més de 100 quilòmetres acompanyats pel coordinador de l'entitat, Tomeu Martí.

A l'acte, Amengual va assegurar que "som a temps de parar al govern", mentre que Martí va criticar les retallades i la política lingüística de l'executiu de Bauzá.

La 4a marxa recorrerà els carrers de Palma

Jubilats per la Llengua va iniciar el seu recorregut pels pobles de Mallorca el passat mes d'agost a Lluc amb l'objectiu de denunciar les polítiques de Bauzá. La 1a marxa de "Camins contra mentides" que va durar catorze dies fins que va acabar a Manacor, en un acte multitudinari, amb més de dues-centes persones i un final de festa amb gloses i sonar de xeremies.

El 21 de setembre va començar a Manacor, on havia acabat la primera acció, la 2a marxa que va transcórrer pels pobles de Llevant i del sud de Mallorca, fins que va acabar, dia 4 d’octubre, al monestir de La Real.

La 3a marxa va començar dia 15 d’octubre. Aquesta ruta presenta dues novetats. La primera és que s’ha dividit en dues columnes que partiren del monestir de La Real, una cap a una etapa final que serà a Inca i l’altra cap a una altra etapa final que serà a Sóller. La segona nova és que hi hem incorporat un nou document, una publicació editada per l’OCB que denuncia el dany que per a la nostra economia representa el constant espoli fiscal que patim per part de l’estat espanyol i l’agreujament de la discriminació lingüística que ha provocat la reforma de la llei de Funció Pública.

Finalment, hi haurà una 4a marxa que començarà a mitjans del mes de novembre i recorrerà, en una sola jornada, el centre de Palma i els carrers que travessen les barriades més populars de la capital. És ben segur que per a poder pentinar tota la ciutat haurem de menester un bon nombre de voluntaris que ens ajudin a fer-ho.

Vídeos a la xarxa

Recordem que Cecili Buele Ramis ha penjat a la xarxa  videos sobre la marxa a peu que Jubilitas per Mallorca realitza arreu de l'illa. Aquest petits reportatges, Buele diu en el seu bloc ajuden a veure més de prop els pobles i les ciutats per on passen, com també la bona acollida que se'ls dispensa pertot arreu.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid