Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Reus demanarà al proper govern de la Generalitat que reobri les comissions d'investigació

La CUP ha impulsat una moció perquè ajuntaments i consells comarcals instin el futur govern a reactivar les comissions d'investigació de gestió de les caixes i de la sanitat pública

20/10/2012 Política

L’Ajuntament de Reus demanarà al govern de la Generalitat que surti de les eleccions del 25 de novembre que reobri les comissions d’investigació sobre les caixes d’estalvi i la sanitat -que es van dissoldre amb l'avançament electoral- en un termini màxim de quatre mesos després de constituir-se.

El ple municipal reusenc celebrat aquest divendres va aprovar una moció presentada per la CUP, organització política que ha encapçalat la lluita contra la corrupció a la sanitat fruit de la qual Josep Prat va dimitir de les seves responsabilitats a Innova i a l'ICS. Aquest punt es va aprovar amb 9 vots a favor i 18 abstencions.

Amb l'aprovació de la moció de la CUP l'Ajuntament de Reus s'ha compromès a demanar als ajuntaments i consells comarcals que participen al Grup Salut d’Innova que també se sumin a la demanda perquè es reactivin les comissions d'investigació. Aquest segon punt de la moció es va aprovar amb 3 vots a favor i 24 abstencions. 

Si les comissions no es reobrissin, les persones -polítics, exdirectius i responsables- que van ser citades no compareixerien per explicar el seu paper en la gestió de les caixes d’estalvi i de l’àmbit sanitari públic català, entre elles el mateix Josep Prat o l'encara conseller de Salut, Boi Ruiz. Un grup de compareixences cabdal que ha portat la CUP a presentar la moció ja aprovada.

La CUP impulsa la moció "davant l'alarma social i la presumpta corrupció" que pot envoltar les caixes o la sanitat

La CUP ha valorat molt positivament que l'Ajuntament de Reus s'hagi posicionat favorablement a la moció i anima la resta de consistoris i també els consells comarcals a prendre aquest acord per "pressionar" el nou govern a fer efectiva la reobertura d’aquestes comissions. 

La formació proposa pressionar el govern de la Generalitat des de les institucions locals per evitar que un hipotètic canvi en l'aritmètica parlamentària deixi a l'aire la constitució de les comissions.

A més, la CUP ha decidit impulsar aquesta moció "davant el fort neguit social" que han produït casos relacionats amb la gestió de l’àmbit sanitari o la gestió de diner públic en les caixes d’estalvi catalanes, com poden ser per exemple els casos d’Innova o l’afer de les participacions preferents, i també "davant l’alarma social i la presumpta corrupció que pot envoltar entre d’altres aquest fets".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid