Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP supera amb escreix l'obstacle dels avals i n'aconsegueix més de 27.000

La militància i l'entorn de la Unitat Popular s'ha bolcat en la recollida de signatures, que ha esdevingut una autèntica demostració de força amb 27.111 signatures recollides

19/10/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha superat amb escreix el nombre d'avals que necessitava per presentar-se a les eleccions del 25 de novembre al Parlament de Catalunya. Amb menys d'una setmana, la formació ha recollit un total de 27.111 signatures, triplicant així el nombre d'avals que necessitava per formalitzar la candidatura, segons ha informat l'organització.

La formació ha lliurat aquest divendres al matí les signatures a la seu de la Junta Electoral Provincial a Barcelona, on ha fet entrega de 20.300 suports de tota la demarcació de Barcelona.

La CUP-AE ha superat així l'obstacle imposat per la Llei Electoral, que en la darrera modificació demana als partits sense representació el 0,1 per cent del cens de votants (7.542 al Principat) per a poder concorrer a uns comicis. Tot i això, Isabel Vallet, advocada que figura al quart lloc de la llista de la candidatura per Barcelona, l’ha denunciat com "una trava electoral que impedeix als partits minoritaris presentar-se, per tant empobreix la democràcia".

També molt crític s’ha mostrar Xavier Safont-Tria, número 5 de la mateixa llista, que ha afirmat que superar l’impediment "és una demostració que la Unitat Popular funciona", tot agraint la mobilització de persones i organitzacions de l’Esquerra Independentista i propers. Safont-Tria considera a més que l’allau d’avals "ha fet visible la CUP" i "ha superat totes les expectatives".

Tot reunir quasi 30.000 suports en menys d’una setmana, la CUP-AE considera que encara hauria pogut reunir més avals. "No han pogut signar els col·lectius de sense papers i persones comunitàries, moltes de les quals volien fer-ho", ha recordat David Fernàndez, cap de llista per Barcelona.

Tarragona, Girona i Lleida

A la demarcació de Tarragona, en quatre dies s'han recollit 2200 avals, superant àmpliament la xifra de 554 avals necessaris. Jordi Martí, cap de llista de la CUP-Alternativa d'esquerres a Tarragona, ha criticat els impediments legals que posen barreres a la presentació de candidatures a les eleccions i que aquest requisit s'hagi fet públic quan ja havien passat vuit dels dinou dies habilitats per a poder recollir els avals.

El cap de llista de la CUP a la circumsicripció de Girona, Lluc Salellas, ha fet entrega de les signatures a la Junta Electoral Provincial juntament amb el representant legal de la formació. En total han lliurat més de 4.000 avals, amb els quals la CUP ha multiplicat per 8 el nombre de signatures demanades a la demarcació de Girona.

I a la demarcació de Lleida, la CUP ha presentat 1.003 avals. La candidata, Antonieta Jarne, ha celebrat que "entenars de persones ens han avalat per tal que es senti de manera clara i contundent la veu de l’esquerra transformadora que aposta sense complexos per l’alliberament nacional”. Una veu que suposa, ha dit, “una nova manera de fer política i per plantar cara als atacs constants contra els drets nacionals i socials del poble català”.

La CUP no farà campanya el 14-N

David Fernàndez ha anunciat que els dies 31 d’octubre i 14 de novembre, jornada de lluita i de vaga general, la CUP no farà ni precampanya ni campanya electoral. "Serem al carrer des del minut 1 els dos dies, suant la samarreta", ha destacat el candidat. Igualment, Fernàndez ha carregat contra els que critiquen la coincidencia de les vagues amb la campanya als comicis catalans. “La política no la fan els partits, la fa el poble", ha assegurat el també periodista.

Finalment, des de la CUP-AE s’ha volgut recalcar la propera convocatòria d’assemblees obertes electorals arreu del territori. "Seran l’expressió de la Unitat Popular i serà des d’aquestes que es confeccionarà la campanya de la CUP-AE i es buscarà el finançament de la mateixa", ha explicat Fernàndez.

Àmplia mobilització

Durant aquests dies, la militància i l'entorn de l'organització s'ha bolcat en l'obtenció d'avals, en un procés que ha mobilitzat centenars de persones arreu del Principat. En aquest sentit, s'han realitzat taules itinerants arreu del territori, i s'han habilitat més de cent punts fixos de recollida de signatures entre casals, ateneus, seus polítiques de la CUP i altres establiments que hi han col·laborat. El procés també ha tingut un alt seguiment a través de les xarxes socials, i l'etiqueta #avalsCUP va arribar a ser Trending Topic a Twitter a principis de setmana.

El portaveu de la CUP, Albert Botran, ha valorat els resultats del procés d'obtenció d'avals com "una autèntica demostració de força de la CUP a poques setmanes de les eleccions", que permetrà a la formació "encarar la campanya electoral amb l'energia necessària i amb molt bones expectatives". Pel portaveu, aquest procés de mobilització "fa palesa la força que té la CUP al carrer i la xarxa de complicitats que hem teixit en l'àmbit local durant tots aquest anys de lluita municipal".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid