Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Assemblea Nacional
La CUP serà present a les eleccions del 25-N

David Fernàndez (Barcelona), Lluc Salellas (Girona), Jordi Martí (Tarragona) i Antonieta Jarne (Lleida), seran els candidats de la formació a les eleccions al Parlament de Catalunya

13/10/2012 Política

Els electors de Catalunya tindran l'opció de votar una candidatura rupturista i obertament independentista i d'esquerres. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) serà present a les eleccions del 25 de novembre al Parlament de Catalunya per primera vegada a la història.

L'assemblea nacional extraordinària que ha celebrat la formació aquest dissabte a Molins de Rei (Baix Llobregat) -on hi té quatre regidors-, ha aprovat la participació de la CUP als comicis per àmplia majoria, amb un 77% dels vots.

I ho farà sota el nom de Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa d'Esquerres, una fórmula que pretén, segons l'organització, "sumar esforços amb col·lectius polítics i moviments populars que comparteixin els eixos programàtics les principals propostes polítiques de la CUP".

L'assemblea, que s'ha allargat durant unes sis hores, ha ratificat les llistes electorals que es presentaran a les quatre circumscripcions. Dos dels candidats de la CUP són periodistes: el de la demarcació de Barcelona, que és el periodista de La Directa David Fernàndez, i el de la demarcació de Girona, que és el periodista Lluc Salellas.

A la circumscripció de Lleida la candidata serà la professora de la Universitat de Lleida (UdL) Antonieta Jarne, i a la circumscripció de Tarragona l'anarcosindicalista Jordi Martí Font.

L'assemblea nacional, a la qual hi han participat prop de 700 persones, ha aprovat també els principals eixos que conformaran el programa electoral de la CUP i els principis d'acció política que guiaran l'acció institucional de la CUP en cas d'obtenir representació parlamentària.

En acabar la trobada, els cinc primers candidats de cada circumscripció han pujat a l'escenari entre l'ovació del públic. Salellas, Jarne, Martí i Font i Fernàndez han dirigit unes paraules als assistents per presentar-se i exposar els motius pels quals és necessària la presència de la CUP al Parlament.

A més, l'etiqueta de Twitter #ANCUP ha estat Trending Topic a Twitter.

Més d'un miler de persones han enriquit el debat sobre la participació de la CUP a les eleccions

L'assemblea d'aquest dissabte ha culminat un procés assembleari que ha mobilitzat durant les darreres setmanes més d’un miler de persones arreu dels Països Catalans. En els darrers dies s'ha celebrat una onada de assemblees obertes a la ciutadania [fotos] per debatre si la CUP s'ha de presentar i com ho ha de fer.

En les assemblees obertes que s'han celebrat els darrers dies per diferents poblacions catalanes, els participants ja havien evidenciat la necessitat que la CUP sigui present en aquests comicis per permetre així que els electors puguin optar per una alternativa independentista i d'esquerres.

Avals per poder presentar candidatura

Les candidatures sense representació parlamentària hauran de presentar milers de signatures abans de divendres que ve si volen concórrer a les eleccions del 25-N.

Això es deu a la modificació legislativa del 2011, que estableix que les candidatures que no tenen representació al Congrés dels Diputats han de presentar signatures d'un mínim del 0,1% del cens electoral de cada província per avalar la candidatura.

Tot i que el criteri es va establir només per a les eleccions espanyoles, la Generalitat vol aplicar el mateix criteri a les eleccions al Parlament de Catalunya pel buit legal que suposa la manca d'una llei electoral catalana. Aquest fet obliga la CUP a recollir 5.300 signatures en menys d'una setmana.

Amb motiu de l'Assemblea Nacional d'aquest dissabte, la CUP de Molins de Rei ha fet una crida perquè la gent s'acosti al Teatre del Foment per signar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid