Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
La recollida d'avals, una demostració de força de la CUP

A través de la mobilització territorial i de base, la formació ha desplegat multitud de punts de recollida de signatures i preveu superar les més de 5.000 que necessita per presentar-se a les eleccions

16/10/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) necessita 5.300 avals per poder-se presentar a les eleccions del 25 de novembre per la modificació legislativa del 2011 que estableix que les candidatures que no tenen representació al Congrés dels Diputats han de presentar signatures d'un mínim del 0,1% del cens electoral de cada província per avalar la candidatura.

Tot i que el criteri es va establir només per a les eleccions espanyoles, la Generalitat vol aplicar el mateix criteri a les eleccions al Parlament de Catalunya pel buit legal que suposa la manca d'una llei electoral catalana. Aquest fet obliga la CUP a recollir 5.300 signatures fins dijous.

És per això que l'organització ja ha activat la seva xarxa territorial per la recollida de signatures, amb multitud de punts de recollida d'avals, que podeu consultar aquí.

En la recollida de signatures hi estan participant centenars de persones, entre militants i simpatitzants de la CUP, així com de la resta d’organitzacions i col·lectius de l’esquerra independentista.

"Una demostració de força"

Per la CUP, aquest nou obstacle representarà "una autèntica demostració de força" a través d'aquest procés fugaç i massiu de recollida d'avals. I així es posa de manifest, per exemple, amb el gran nombre de punts de recollida que ha desplegat i amb l'etiqueta #avalsCUP, que s'ha convertit en Trending Topic a Twitter.

La CUP ha habilitat múltiples punts fixos de recollida de signatures i també taules itinerants al carrer per facilitar la recollida d’avals.

A més de les seus polítiques de la CUP, els casals i ateneus de l’esquerra independentista d’arreu del Principat així com desenes de locals i establiments disposaran de fulls de signatures.

Preveu superar els més de 5.000 avals exigits

El portaveu nacional de la CUP Albert Botran ha confirmat que “la recollida va a bon ritme, i confiem superar el nombre d’avals exigits sense problemes”.

El portaveu ha aprofitat per denunciar l’obligatorietat de presentar aquest nombre d’avals en un termini de temps tan breu i ha afirmat que es tracta d'“una nova evidència de les limitacions a la democràcia i la participació ciutadana que imposa l’Estat espanyol”.

Tot i així, s’ha mostrat convençut que “malgrat aquests impediments, la CUP serà present a les eleccions del 25N”, per proposar “una nova manera de fer política i per plantar cara als atacs constants contra els drets nacionals i socials del poble català”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid