Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Novetat editorial
Apareix el bloc del llibre "Cop de CUP", de David Fernàndez i Julià de Jòdar

Cop de CUP, un nou llibre sobre la Unitat Popular i l'independentisme d'esquerres, es podrà trobar a les llibreries a partir del 13 de novembre

17/10/2012 Cultura

Ahir dimarts dia 16 va fer-se públic el bloc de promoció del llibre Cop de CUP, un llibre 400 pàgines que explica la història de la Candidatura d'Unitat Popular i que exposa diferents visions sobre l'alternativa independentista de la Unitat Popular. El llibre, obra de David Fernàndez i Julià de Jòdar, serà editat per Edicions 62, l'editorial que va encarregar aquest treball d'aproximació i divulgació sobre la candidatura de l'independentisme d'esquerres. Cop de CUP es podrà trobar a les llibreries a partir del 13 de novembre.

David Fernàndez (1974) és un reconegut activista vinculat als moviments populars i a l'Esquerra Independentista, periodista d'investigació i fundador de l'Ateneu La Torna de Gràcia. Dissabte passat va ser escollit a l'Assemblea Nacional de la CUP com a candidat número u a les llistes de Barcelona per a les eleccions autonòmiques.

Julià de Jòdar (1942) és un badaloní de formacó enginyer tècnico-químic i llicenciat en història moderna i contemporània, amb estudis sobre teatre i amb una extensa carrera com a escriptor, vinculat al moviment independentista des fa dècades.

Un altre llibre sobre l'alternativa de la Unitat Popular

Després de l'aparició el passat mes de març del llibre Unitat Popular. La construcció de la CUP i l'independentisme d'esquerres (Edicions El Jonc), de l'historiador,membre del Secretariat Nacional de la CUP i regidor a l'Ajuntament de Molins de Rei Albert Botran, aquest nou treball també aborda què representa la CUP i quin és el seu espai polític, i així mateix aprofundeix en els fonaments en els quals se sustenta el corpus ideològic de l'organització així com l’evolució que ha experimentat al llarg de la seva existència fins a l'actualitat.

Aquest llibre té com a objectiu explicar la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) com a concepte polític operatiu. Segons els autors, "Projecte i proposta d’unitat popular com a expressió de la voluntat d’arrelament a la vida municipal", "on parlen i s’interpel·len la història, el present i les alternatives de futur de l’expressió audaç i renovadora del municipalisme que veu, en la independència i la transformació social, els eixos indestriables de la lluita de les classes populars als Països Catalans."

En aquest sentit, els autors també destaquen que és un llibre  "on afloren les contradiccions internes, els desafiaments i les conviccions, la teoria i la pràctica política, els trets personals i la composició col·lectiva d’una organització petita, però vista ja, per propis i estranys, com un dels fenòmens més trencadors de la política catalana dels últims anys."

Un treball que recull múltiples opinions

El bloc també anuncia que aquest nou llibre sobre la CUP inclou opinions fins vuitanta opinions de persones implicades en el projecte de la Unitat Popular o personalitats com Josep Fontana, Fèlix Riera, Montserrat Tura, Ramon Tremosa, Lluís Cabrera, Eva Serra, de Bru de Sala, Gemma Calvet, Salvador Cardús  i fins a Arnaldo Otegi. Així mateix, també anuncia una anàlisi acurada sobre la força emergent de les eleccions municipals del 2011.

Valora
Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  4. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  5. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  6. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  7. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res” (Manuel de Pedrolo)
  10. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid