Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Es presenta Jubilats per Mallorca

Avui dimarts s'ha presentat Jubilats per Mallorca, una nova entitat que neix amb la vocació de lluitar pel territori i per la llengua i cultura catalanes a Mallorca. El nom d'aquesta associació respon al fet que està formada per persones jubilades o majors de 55 anys, tot i que permet la participació de persones d'edats més primerenques.

11/11/2008 20:53 Cultura

La finalitat de l'entitat és la de donar una eina per aquelles persones que, malgrat tenir una edat més avançada, tenen empenta per lluitar pel país, pel seu medi ambient i per les seves senyes d'identitat. Exactament, Jubilats per Mallorca és una secció oberta de l'Obra Cultural Balear, és a dir, que en forma part però que contempla la possibilitat de què hi entri gent que no n'és sòcia. El dia 22 i 23 de novembre es farà el primer congrés fundacional. Allà es farà una assemblea que servirà, a part de com a tret de sortida, per elegir-ne el nom definitiu, marcar-ne els objectius, elegir els càrrecs directius, etc.

Com diu el manifest fet públic avui, "Jubilats per Mallorca vol oferir un marc d'actuació a aquelles persones jubilades, prejubilades i/o majors de 55 anys alliberades de les urgències familiars i laborals que voldrien incorporar-se a l'activitat voluntària pel país, o reprendre-la". Els impulsors de l'entitat consideren que "el coneixement que té la gent gran del territori, de la llengua, del procés de degradació ambiental, dels avenços i de les reculades en la qualitat de vida que s'han produït a Mallorca en els darrers cinquanta anys, pot ésser decisiu a l'hora de fer front als reptes econòmics, culturals i lingüístics que ara mateix tenim plantejats."

 

Programa del congrés: aquí

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid