Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atac de la marina israeliana
Els tripulants de la Flotilla de la Llibertat seran processats i deportats en un màxim de 72 hores

Israel acusa al tots els membres de la Flotilla d'entrar il·legalment al país

21/10/2012 Internacional
La concentració de suport amb l'Estelle a Barcelona es creua amb Alberto Ruiz-Gallardon La concentració de suport amb l'Estelle a Barcelona es creua amb Alberto Ruiz-Gallardon | Autor: feministesindignades ‏@feministesbcn

El govern israelià processarà a tot el passatge del vaixell humanitari Estelle de la III Flotilla de la Llibertat, una vegada arribin a terra, d'acord amb la comunicació que el govern d'Israel li ha fet a l'Ambaixada d'Espanya en aquest país, informa la campanya Rumb a Gaza.

Segons aquesta comunicació, tots els tripulants de l'Estelle seran processats i deportats en un màxim de 72 hores si accepten els càrrecs. En cas contrari poden enfrontar-se a l'internament a la presó i ser jutjats en un tribunal israelià.

Abordatge en aigües internacionals

Ahir al matí, sis vaixells de guerra d'Israel han envoltat aquest dissabte al matí l'Estelle, el vaixell de la III Flotilla de la Llibertat per fer arribar material humanitari a la Franja de Gaza.

A un quart d'onze del matí hora catalana és quan els soldats israelians, vestits amb màscares de gas que els tapen la cara, van abordar l'embarcació. L'atac es va produir en aigües internacionals, a 17 millers al nord d'Arish (Egipte) per això des de l'Estelle van demanar que s'activés la solidaritat internacional.

Amb l'atac, la marina israeliana va segrestar parlamentaris i activistes que van a bord de l'Estelle. Al vaixell hi anaven entrealtres l'exparlamentari Manly James (Canadà) i els parlamentaris Hagen Aksel (Noruega), Britton Sven (Suècia), Kodelas Dimitios (Grècia), Sixto Ricardo (Espanya), Diamantopoulos Evangelos (Grècia). A més, també hi viatja Laura Arau, la catalana que ja havia participat a la primera i segona Flotilla de la Llibertat, i el diputat valencià Ricardo Sixto. De moment la tripulació està bé, tot i que es desconeix si els soldats israelians han fet ús de la violència. En aquests moments estarien remolcant el vaixell al port d’Asdhod.

Concentració a Barcelona

Ahir al migdia centenars de persones es van concentrar davant de la subdelegació del govern espanyol per donar suport al vaixell Estelle de la III Flotilla de la Llibertat. Es va donar el cas, que la concentració va coincidir amb l'entrada que el ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruíz-Gallardón feia a la subdelegació en la seva visita a la ciutat.

Per la seva banda, Rumb a Gaza denuncia l'atac de l'exèrcit israelí i demana la posada en llibertat immediata de tots els detinguts així com la devolució de totes les pertinences requisades, incloent el propi veler, que els governs europeus prenguin mesures efectives per garantir la lliure circulació pel Mediterrani i que s'actuï eficaçment per posar fi al bloqueig i l'ocupació a través de l'exigència a l'estat israelià de complir amb la legalitat internacional.

 

 

 

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid