Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La segona Flota de la Llibertat salpa cap a Gaza

La desena d'embarcacions que formen la segona Flota de la Llibertat salparà cap a Gaza entre dijous i divendres per dirigir-se a la franja de Gaza amb l'objectiu de trencar i posar fi al bloqueig il·legal israelià a aquest territori palestí.
 
Ho ha anunciat Rumbo a Gaza en una roda de premsa celebrada aquest dilluns a Atenes en què han participat membres de les diferents organitzacions que formen la coalició internacional de la segona Flota de la Llibertat. Els vaixells salparan des de diversos ports del Mediterrani que no es revelaran per motius de seguretat.

28/06/2011 07:25 Internacional
 
En l'expedició hi participen 45 persones de l'estat espanyol, entre elles la catalana Laura Tapial, principalment activistes encara que també hi ha personalitats representatives del món de la política, com l'eurodiputat d'IU Willy Meyer o les diputades autonòmiques Marina Albiol i Nekane Pérez, o de la cultura, com l'escriptor Santiago Alba ric o l'actor Guillermo Toledo. A més, també hi viatgen periodistes de diferents mitjans de comunicació espanyols.
 
500 activistes mobilitzats
 
Aquestes persones s'embarcaran en el vaixell Gernika, el vaixell que des de l'estat espanyol aporta la campanya Rumbo a Gaza a la Segona Flota de la Llibertat. En total, l'expedició aglutina una desena de vaixells d'organitzacions d'una vintena de països, mentre que el nombre de internacionalistes s'acosta a 500 procedents d'uns 45 països.

Manuel Tapial, membre de Rumbo a Gaza, va assenyalar després de la roda de premsa que la campanya espanyola ha convidat diverses persones turques de l'organització no governamental IHH a viatjar al Gernika com a mostra de solidaritat "amb els nostres companys que no han pogut viatjar en el Mavi Marmara".

Entre les persones turques que pujaran al vaixell espanyol hi ha el representant legal dels familiars dels nou activistes assassinats per l'exèrcit d'Israel l'any passat en l'abordatge il·legal de l'embarcació turca. En aquest sentit, Tapial ha assenyalat que el Gernika "portarà l'esperit dels nostres companys assassinats".

En el comboi hi aniran, a més, 50 periodistes de diferents mitjans internacionals.

Israel en prohibirà l'entrada

El govern d'Israel ja ha anunciat que prohibirà l'entrada al seu territori durant 10 anys als i les professionals la premsa que embarquin en la Flota. Davant això Manuel Tapial va declarar que existeix el temor fundat "que Israel faci una brutalitat com l'any passat i no hi hagi premsa per informar".

Els vaixells de la Flota de la Llibertat portaran fins a la franja de Gaza més de 5.000 tones d'ajuda humanitària, principalment material sanitari, educatiu i de construcció. Des de la campanya estatal Rumbo a Gaza s'ha aportat ajuda humanitària valorada en 600.000 euros.

Per saber-ne més:

Catalunya comença a navegar Rumb a Gaza 

Neix Rumb a Gaza, una campanya que vol acabar amb el bloqueig de Gaza 

Els cooperants de la Flota per la Llibertat es querellen contra Israel

Els cooperants Arau i Tapial presentaran una querella contra el govern israelià a Madrid 

Arau, Tapial i Segarra critiquen al govern espanyol i a l'exèrcit israelià a l'aerport del Prat 

Laura Arau torna a casa
 
L'EI condemna l'atac d'Israel
 
Clam contra l'estat d'Israel arreu dels Països Catalans
 
Palestina.cat
 
 
 
La CUP qualifica d'intolerable la matança de civils en l'atac a la "Flota per la Llibertat"  

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid