Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Lleida i la CUP Vic presenten una moció per condemnar la matança Gaza

La CUP de Lleida i la CUP de Vic presenten mocions per portar-les a debat en els propers plens municipals en relació de la matança de cooperants internacionals per part de l'exèrcit d'Israel en aigües internacionals.

La moció exigeix als governs català  i espanyol la condemna dels fets succeïts i l’adopció de mesures actives per la fi immediata del bloqueig polític i econòmic imposat a Palestina, considerant que el seu silenci col·loca l’Estat Espanyol i la Unió Europea en una situació de complicitat amb la violació dels drets humans de la població civil  palestina.

 

02/06/2010 00:45 Drets i Llibertats

Lleida 

PROPOSTA DE MOCIÓ  DE CONDEMNA DELS CRIMS D’ISRAEL CONTRA LA FLOTA HUMANITÀRIA PER LA LLIBERTAT
 
Davant de l’atac d’Israel a la flota que duia ajuda humanitària per tal de trencar el bloqueig que pateix la Franja de Gaza, amb un absolut menyspreu a la vida de civils per part de l’exèrcit israelià, en obrir  foc contra una flota d’ajut humanitari de sis vaixells que anava totalment desarmada.
 
Atès que de resultes de l’atac han mort almenys deu activistes pro drets humans per dispars de l’exèrcit israelià i que aquests crims d’Estat han tingut lloc en aigües internacionals.
 
Atès que l’objectiu de la flota per la Llibertat era el de trencar el setge al qual Israel ha sotmès el més de milió i mig d’habitants de la franja de Gaza, i que provoca que els habitants de Gaza estiguin encerclats per terra, mar i aire en la presó mes gran del món.
 
El Ple de l’Ajuntament de Lleida,
 
ACORDA:
 
-Condemnar els crims d’Israel per la mort dels deu activistes pro drets humans i manifestar el nostre recolzament a la flota humanitària per la Llibertat.
 
-Exigir als governs català  i espanyol la condemna dels fets succeïts i l’adopció de mesures actives per la fi immediata del bloqueig polític i econòmic imposat a Palestina, considerant que el seu silenci col·loca l’Estat Espanyol i la Unió Europea en una situació de complicitat amb la violació dels drets humans de la població civil  palestina.
 
-Mostrar la nostra solidaritat amb els habitants de la Franja de Gaza, així com amb el poble palestí i la seva lluita per la independència.
 
No obstant, el Ple decidirà.

Vic

El ple d'aquest dimecres discutirà una moció de la CUP en què es demana de fer un reconeixement públic als brigadistes internacionals que molt possiblement són enterrats a la fossa comuna de l'Ajuntament de Vic.

MOCIÓ PER HONORAR ELS LLUITADORS ANTIFRANQUISTES ENTERRATS AL CEMENTIRI DE VIC

 

Atès que fa més de 70 anys que a casa nostra hi va haver una guerra causada per un aixecament militar colpista que va culminar amb la instauració d'un règim antidemocràtic.

Atès que en el bàndol dels que defensaven la legalitat vigent en aquells moments i que acabarien perdent la guerra hi havia soldats vinguts d'arreu del món que van venir a lluitar contra el feixisme.

Atès que alguns d'aquells soldats van morir a casa nostra i hi van ser enterrats, en la majoria de casos en fosses comunes.

Atès que al cementiri de Vic s'hi troben les restes de diferents brigadistes internacionals que van morir durant la guerra civil.

Atès que el nostre país té un deute moral amb aquelles persones que van venir a lluitar per la llibertat i la democràcia. 

Per tot això, el Ple de l'Ajuntament de Vic, reunit en sessió plenària el dia 2 de juny de 2010 acorda:


  • Fer un reconeixement públic a tots aquells lluitadors que van morir defensant la llibertat i la democràcia del nostre país.

  • Instal·lar al cementiri de Vic una placa que recordi que en aquell espai hi ha enterrats els cossos de diversos brigadistes que van morir en aquella guerra.

 

Per a saber-ne més:

Laura Arau torna a casa
 
L'EI condemna l'atac d'Israel
 
Clam contra l'estat d'Israel arreu dels Països Catalans
 
Palestina.cat
 
 
 
La CUP qualifica d'intolerable la matança de civils en l'atac a la "Flota per la Llibertat"  

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid