Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat amb Palestina
El veler Estelle es troba a Barcelona amb la campanya "Rumb a Gaza"
18/09/2012 Internacional

Aquest diumenge va atracar al Port Fòrum de Barcelona el veler Estelle, que forma part de la III Flota de la Llibertat que lluita contra el bloqueig imposat per l'Estat d'Israel als territoris palestins. Després de Barcelona reprendrà el viatge de denúncia del bloqueig marítim d'Israel a Gaza.

L'Estelle ha recorregut diversos països europeus amb 14 activistes internacionals amb l’objectiu de trencar simbòlicament el bloqueig que imposa Israel sobre aquest territori palestí i sensibilitzar la població dels diversos països del seu trajecte. Aquest veler transporta a més unes 40 tones de ciment per reconstruir escoles i hospitals destruïts, que s’espera que a mitjan octubre arribin als territorits palestins que pateixen el bloqueig. L'Estelle es preveu que serà a Barcelona fins dimecres i després es dirigirà a diferents ciutats per realitzar activitats de sensibilització sobre la situació a Palestina i contra el bloqueig a Gaza.

L'estada del veler Estelle a Barcelona ha generat molta expectació, i alguns mitjans han destacat la solidaritat del moviment independentista amb la flotilla i el fet que el veler lluís una estelada.

El 2010 l'expedició d'aquest veler va acabar amb un assalt de l'exèrcit israelià en què van morir nou persones. L'any passat la flotilla (que llavors tenia més d'una nau) tampoc va aconseguir arribar a Gaza.

El nom del veler, Estelle, prové el nom per la dona del diplomàtic Folke Bernadotte, assasinat per soldats isralians el 1948, fa 90 anys que navega i en els últims anys s’ha dedicat a realitzar transport de comerç just entre Angola i Finlàndia.

En el marc d'aquest esdeveniment continuaran les activitats de suport a l'Estelle, i avui dimarts a les 20.30 hores es projectarà al Port del Fòrum el documental "Puertas al Mar", sobre l’atac als pescadors de la Franja de Gaza. Unes activitats que es van iniciar ahir dilluns amb una xerrada sobre la Flotilla de la Llibertat a la sala Calidoscopi del Convent de Sant Agustí de Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid