Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atac de la marina israeliana
L'exèrcit d'Israel aborda el vaixell humanitari Estelle de la Flotilla de la Llibertat

És el tercer cop que la campanya Rumb a Gaza intenta denunciar el bloqueig de la zona

20/10/2012 Internacional

Sis vaixells de guerra d'Israel han envoltat aquest dissabte al matí l'Estelle, el vaixell de la III Flotilla de la Llibertat per fer arribar material humanitari a la Franja de Gaza.

Aquest és el tercer cop que la campanya Rumb a Gaza intenta denunciar el bloqueig de la zona després que la marina israeliana abordés el Mavi Marmara l'any 2009, assassinant nou persona. La segona flotilla també va ser bloquejada l'any 2011 per les autoritats gregues en un port d'Atenes.

Segons ha informat Drop Feiler, tripulant de l'Estelle, els fets han tingut lloc a un quart d'onze del matí hora catalana quan els soldats, vestits amb màscares de gas que els tapen la cara, han israelians han envoltat l'embarcació. A més, l'atac s'ha produït en aigües internacionals, a 17 millers al nord d'Arish (Egipte) per això des de l'Estelle han demanat que s'activi la solidaritat internacional.

Amb l'atac, la marina israeliana ha segrestat parlamentaris i activistes que van a bord de l'Estelle. Al vaixell hi anaven entrealtres l'exparlamentari Manly James (Canadà) i els parlamentaris Hagen Aksel (Noruega), Britton Sven (Suècia), Kodelas Dimitios (Grècia), Sixto Ricardo (Espanya), Diamantopoulos Evangelos (Grècia). A més, també hi viatja Laura Arau, la catalana que ja havia participat a la primera i segona Flotilla de la Llibertat, i el diputat valencià Ricardo Sixto. De moment la tripulació està bé, tot i que es desconeix si els soldats israelians han fet ús de la violència.

Concentració a Barcelona

Aquest dissabte al migdia s'ha celebrat una concentració davant de la subdelegació del govern espanyol per donar suport al vaixell Estelle de la III Flotilla de la Llibertat.

La campanya estatal Rumb a Gaza, com a part de la Coalició Internacional de la Flotilla de la Llibertat, ha convocat aquesta concentració amb motiu de les amenaces que ha rebut el vaixell Estelle a través del Ministeri d’Afers exteriors finlandès -l'Estella navega amb bandera finlandesa-, que havia comunicat a la tripulació l’amenaça del Ministeri d’Afers exteriors d’Israel d'abordar el vaixell Estelle i detenir i traslladar a Ashdod la seva tripulació.

Segons Rumb a Gaza, aquests fets no respecten cap dels acords ni legalitat internacional.

Valora
Vídeos
We have lost contact with the Estelle
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid