Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Neix Rumb a Gaza, una campanya que vol acabar amb el bloqueig de Gaza

Amb l'objectiu de posar fi a més de 60 anys de neteja ètnica a Palestina neix Rumb a Gaza fruit de l'experiència de la Flota per la Llibertat que va ser atacada per l'exèrcit israelià. Rumb a Gaza pretén ser una plataforma solidària que, conjuntament amb la resta d'organitzacions mundials, pugui servir de referent per a treballar amb l'objectiu d’acabar amb el bloqueig a Gaza, alleujar a la seva població humanitàriament i denunciar les polítiques genocides de l'Estat d'Israel.

Aquest dijous 23 de setembre la campanya es presenta a La Universitat Lliure La Rimaia i el proper dijous 30 de setembre al Casal Boira Baixa de Manlleu. Els encarregats de fer la presentació seran Laura Arau i Manuel Tapial.

21/09/2010 11:44 Drets i Llibertats

Entre les persones que faran aquesta nova travessa s’hi troben actors, periodistes, escriptors, músics, sindicalistes i activistes socials que, amb la seva presència, es comprometen a denunciar la insostenible situació a la qual està sotmesa la La iniciativa Rumbo a Gaza es marca l'objectiu d'aconseguir 2 vaixells que puguin transportar a 200 persones i 2.000 tones d'ajuda humanitària, que serà lliurada a la UNRWA per a la seva distribució en arribar a Gaza.

Per poder fer possible aquesta iniciativa, des del mes de setembre s’han anat creant diferents grups de suport als Països Catalans (Catalunya, Menorca, Elx, Alacant) i a d'altres territoris de l'estat espanyol com Màlaga, Ceuta, Extremadura, Sevilla, Valladolid, Madrid, Astúries, Galícia i País Basc.

Orígens de la campanya

Entre el desembre de 2008 i el gener de 2009 Israel va atacar la franja de Gaza en una operació militar on van morir 1.400 palestins, la gran majoria civils. Nombroses infraestructures, habitatges i edificis públics de ciutats i pobles palestins van quedar destruïts. L'informe emès per la comissió d'investigació de Nacions Unides va dictaminar que en l'atac s'havien produït crims de guerra i de lesa humanitat, a més de nombroses violacions a tractats de Dret Internacional. Les recomanacions de l'informe i les investigacions per crims de guerra i lesa humanitat han caigut en l'oblit diplomàtic i polític on els estats i, per tant, les organitzacions internacionals no han desenvolupat respostes contundents provocant, davant d’això, que les autoritats d'Israel segueixen impunes.

El tancament total de les fronteres de Gaza impedeix encara, a dia d'avui, les possibilitats de reconstrucció, subministrament i desenvolupament del territori palestí.El relator especial de Nacions Unides sobre la situació dels drets humans en els territoris ocupats ha informat de com el bloqueig impedeix l'entrada de materials per a la reconstrucció. Ha denunciat, també, les restriccions del subministrament energètic i les greus conseqüències econòmiques que comporta; i ha denunciat la política de construcció d'un mur subterrani que té la finalitat de destruir la xarxa de túnels que actualment serveixen de salvavides humanitari davant el bloqueig. Això succeeix a Gaza, però no podem deixar de recordar que Cisjordània segueix sota ocupació, partida per un mur que separa la població palestina de les seves terres, de les seves famílies... i que està totalment fragmentada per nombrosos controls militars interns i colònies. Tampoc podem oblidar que, avui en dia, hi ha més de 4,5 milions de refugiats palestins; una tercera part dels quals viuen sense drets civils ni socials, lluny de la seva terra.

És evident que les iniciatives de la societat civil, actuant a nivell internacional, són una clara complicació pels plans que té Israel. És per això que les accions per acabar amb bloqueig que pateix Gaza, s'han vist també atacades amb la màxima violència per part d'Israel. Un d’aquests casos és el de la Flotilla de la llibertat. En el mes de maig de 2010, prop de 750 persones de més de 40 països del món van aconseguir organitzar-se en una acció directa que tenia com a objectiu acabar, novament, amb el bloqueig que pateix Gaza. Sis vaixells amb més de deu mil tones d'ajuda humanitària i carregat de cooperants es van fer a la mar amb l'objectiu de reunir-se en aigües internacionals i navegar de manera conjunta cap a Gaza. A la matinada del 31 de maig la Flotilla de la Llibertat va ser atacada per Israel amb el resultat de 9 morts i més de 50 ferits de diversa consideració. Aquest atac va estar el detonant d'una condemna mundial a l'Estat d'Israel i l'evidència davant el món de la necessitat de seguir actuant contra la impunitat israeliana i en solidaritat amb els legítims drets del poble palestí.

Per saber-ne més:

Els cooperants de la Flota per la Llibertat es querellen contra Israel

Els cooperants Arau i Tapial presentaran una querella contra el govern israelià a Madrid 

Arau, Tapial i Segarra critiquen al govern espanyol i a l'exèrcit israelià a l'aerport del Prat 

Laura Arau torna a casa
 
L'EI condemna l'atac d'Israel
 
Clam contra l'estat d'Israel arreu dels Països Catalans
 
Palestina.cat
 
 
 
La CUP qualifica d'intolerable la matança de civils en l'atac a la "Flota per la Llibertat"  

 

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid