Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Si els cooperants de Gaza haguessin viatjat amb la bandera espanyola haguessin estat segurs

Laura Arau i Manuel Tapial, els dos principatins que viatjaven a la flota humanitària que va ser atacada i segrestada per l'estat d'Israel, han acceptat tornar a Gaza sota empara espanyola perquè el govern espanyol els ha dit que haguessin estat més segurs.
 
Tanmateix, tal com van reconèixer ells mateixos en una entrevista a TV3, durant el viatge van demanar ajuda al govern espanyol i els va ignorar. "No van fer res a nivell diplomàtic per parar aquella matança", asseguren. Ara, l'estat espanyol diu que sota bandera espanyola hagués pogut garantir-los seguretat.


11/06/2010 03:09 Drets i Llibertats

Els cooperants han explicat en un acte a la UAB que han pres la decisió de tornar a Gaza sota bandera espanyola perquè el govern espanyol els ha advertit que si haguessin viatjat amb una embarcació de bandera espanyola "potser" podrien haver-los garantit "certa seguretat".

En aquest sentit, ja han avançat que engegaran una campanya per reunir voluntaris i aconseguir un vaixell per tornar a Gaza amb una embarcació amb bandera espanyola. 

A la xerrada de la UAB, els cooperants de Vic han dit que seguiran lluitant i defensant la causa palestina tot i l'experiència que van viure a bord de la flota humanitària que va ser assaltada per l'exèrcit israelià el passat 31 de maig.

Segons ha explicat l'activista catalana Laura Arau, al llarg del proper any duran a terme una campanya per reunir diners i voluntaris suficients per poder tornar a marxar cap a Gaza amb una embarcació que dugui una bandera espanyola i que formi part d'una flota internacional: "La idea és aconseguir un vaixell i sortir del Port de Barcelona", ha assenyalat Arau.

L'activista també ha afirmat que han desestimat una proposta del Liban per formar part d'una flota per viatjar a Gaza la setmana vinent perquè ara volen treballar en la querella que presentaran davant l'Audiència Nacional. Arau ha explicat que a banda també en preveuen presentar una altra a nivell internacional.

Per la seva banda, Manuel Tapial ha manifestat que a més dels vuit ciutadans turcs i el nord-americà que van morir en l'atac a la flotilla, hi ha una desena víctima que seria "un metge d'Indonèsia que viatjava a Gaza per posar la primera pedra en un nou centre sanitari", ha assegurat Tapial durant la xerrada que ha dut a terme davant d'una quarantena d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El cooperant ha aprofitat l'ocasió per referir-se al president dels Estats Units, Barack Obama. Tot i que ha lamentat que Obama no hagi condemnat l'atac a la flotilla, ha indicat que les declaració del cap de govern nord-americà en què ha manifestat que "la situació a Gaza és insostenible", dóna la raó als activistes que viatjaven a la flotilla internacional que va ser assaltada.

En aquests mateix sentit, Tapial ha indicat que "la impunitat d'Israel ha tocat fons" i ha dit que "ja no hi ha un govern a Europa que justifiqui el comportament que ha mantingut en els darrers 62 anys".

L'EI amb David Segarra

David Segarra, periodista valencià, era un dels tres catalans, juntament amb els dos osonencs, que formava part de la flota humanitària segrestada per l'estat d'Israel. Segarra va ser el dissenyador modern de Maulets -tal com relata Joan Jubany- i dissenyador també d'alguns discos d'Obrint Pas. El dia de l'atac d'Israel, l'Esquerra Independentista es va solidaritzar en massa amb els tres catalans detinguts, però sobretot amb Segarra, que explica en aquesta entrevista tot el suport que va rebre i tot el que va viure.

Per a saber-ne més:

Entrevista a David Segarra abans de l'atac (Vilaweb)

Entrevista a David Segarra després de l'atac (Vilaweb)

Benvingut a casa (Xavi Sarrià)

Estos son los peligrosos activistas (Vídeo de David Segarra)

Unes 300 persones denuncien a Perpinyà el bloqueig de Gaza i la repressió de l'exèrcit israelià 

Més de tres mil persones es manifesten a Barcelona contra el govern israelià 

Manifestació a Barcelona per aturar la impunitat i demanar el boicot a Israel 

Arau, Tapial i Segarra critiquen al govern espanyol i a l'exèrcit israelià a l'aerport del Prat

Laura Arau torna a casa
 
L'EI condemna l'atac d'Israel
 
Clam contra l'estat d'Israel arreu dels Països Catalans
 
Palestina.cat
 
 
 
La CUP qualifica d'intolerable la matança de civils en l'atac a la "Flota per la Llibertat"  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid