Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abusos
El veí de Vilajuïga vexat per parlar en català serà jutjat dimecres

“Cal, ara amb més raó que mai, que la Guàrdia Civil faci les maletes i marxi cap a Espanya definitivament”, afirma el regidor de la CUP Joan Font

02/10/2012 Drets i Llibertats
No és el primer cop que la Guàrdia Civil humilia a un veí de l'Alt Empordà pel català No és el primer cop que la Guàrdia Civil humilia a un veí de l'Alt Empordà pel català

Els jutjats de Figueres acolliran dimecres a dos quarts d'onze del matí el judici contra Simó Colls, el veí de Vilajuïga (Alt Empordà) que va patir vexacions per part de la Guàrdia Civil en negar-se a parlar-los en llengua castellana. Els agents el van denunciar per faltes de desobediència i resistència a l'autoritat.

Aquest judici s’havia de celebrar el dimecres 4 de juliol però es va ajornar perquè el jutge no va admetre a tràmit la denúncia de Colls contra la Guàrdia Civil per vexacions. El jutge, però, va reconsiderar la decisió i va acceptar la denúncia del veí de Vilajuïga, ajornant el judici fins dimecres, de manera que les denúncies seran creuades.

Els fets van succeir a finals de maig, quan una parella de la Guàrdia Civil feia un control preventiu de drogues i armes a la rotonda de l'entrada de Vilajuïga. Colls es dirigia a la cooperativa de Vilajuïga quan el seu vehicle va ser aturat i registrat de manera brusca pels uniformats, fet que l'home els va recriminar en diferents ocasions.

Els agents li van repetir de manera continuada que no l’entenien i que els parlés en castellà, ja que es trobaven a Espanya. En una d’aquestes ocasions un agent va arribar a empènyer el veí de Vilajuïga, i un cop finalitzat el registre, mentre Colls endreçava l’interior del seu vehicle, el mateix agent va tancar la porta del conductor contra la cama de Colls de manera intencionada.

Va ser llavors quan va demanar la identificació dels agents per tal de tramitar una denúncia contra ells que va formalitzar el mateix dia a la comissaria dels Mossos de Roses. De manera sorprenent, però, Colls va ser denunciat per desobediència i resistència als agents de l’autoritat, motiu pel qual serà jutjat el proper dimecres.

Suport de la CUP

La CUP ha reiterat un cop més el seu suport al veí de Vilajuïga i ha anunciat que una representació de la formació serà present als jutjats. En aquest sentit, anima els veïns a mostrar el compromís social amb l’ús de la llengua i a rebutjar els abusos de la Guàrdia Civil.

Joan Font, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Figueres, insisteix que “cal, ara amb més raó que mai, que la Guàrdia Civil faci les maletes i marxi cap a Espanya definitivament”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid