Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abusos
Jutgen el veí de Vilajuïga vexat per la Guàrdia Civil per parlar en català

La Guàrdia Civil l'ha denunciat i serà jutjat per faltes de desobediència i resistència a l'autoritat

04/07/2012 Drets i Llibertats

Aquest dimecres els jutjats de Figueres acullen el judici contra Simó Colls, el veí de Vilajuïga (Alt Empordà) que va patir vexacions per part de la Guàrdia Civil en negar-se a parlar-los en llengua castellana. L'home serà jutjat per faltes de desobediència i resistència a l’autoritat en ser denunciat pels agents de la Guàrdia Civil.

La Plataforma per la Llengua ha anunciat que assumirà la defensa judicial de Colls, que el passat 30 de maig va ser aturat en un control de la Guàrdia Civil on va veure vulnerats els seus drets civils i lingüístics per part dels agents del cos armat espanyol.

La Plataforma per la Llengua ha denunciat "aquesta nova agressió als drets civils i lingüístics d’un ciutadà català" i ha decidit que assumirà la seva defensa judicial en el judici.

L’ONG del català ha expressat la seva profunda preocupació davant l’augment de casos de vulneració dels drets lingüístics de ciutadans a mans de les forces de seguretat de l’Estat.

A part d’assumir la defensa judicial de Simó Colls, la Plataforma per la Llengua ha posat el cas en coneixement de l’Oficina de Garanties Lingüístiques de la Generalitat de Catalunya.

Solidaritat de la CUP

Colls ha rebut el suport de la CUP de Figueres, que anima els ciutadans a concentrar-se davant dels jutjats de Figueres per denunciar l’abús policial que la Guàrdia Civil i donar-li suport.

Joan Font, regidor de la CUP a Figueres, considera “totalment inadmissible que algú pretengui obligar un ciutadà a parlar castellà, i menys encara que ho faci un cos residual com és la Guàrdia Civil”. En aquest sentit assenyala que cal que es faci pressió perquè “facin les maletes i se’n tornin cap a Espanya definitivament”.

La CUP veu amb preocupació que aquest any ja es comptabilitzin dues actuacions similars de la Guàrdia Civil a la comarca. Font ho considera ”un front espanyolista més entre els que l’Estat té desplegats amb l’objectiu de fer retrocedir l’ús social de la llengua catalana”.

A finals de gener la Guàrdia Civil va humiliar un altre veí de comarca per portar el CAT a la matrícula i parlar català, també en un control.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid