Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Judici contra el guàrdia civil que va agredir Iván Cortés a l'aeroport de Palma per parlar en català

A les 12.00 hores, al jutjat d'instrucció número 8 de la Via Alemanya de Palma, hi ha previst el judici contra el guàrdia civil que va agredir Iván Cortés a l'aeroport de Palma per parlar en català. L'Obra Cultural Balear (OCB) ha fet una crida a tota la ciutadania perquè hi assisteixi.
 
El passat 2 de setembre de 2009, l’Oficina dels Drets Lingüístics de l’Obra Cultural Balear convocà als mitjans en roda de premsa per denunciar l’agressió que  Iván Cortés patí un mes abans, arrel d’una discriminació lingüística

10/02/2011 02:28 Drets i Llibertats
Així, el mateix agredit, denuncià, en presència de Tomeu Martí, coordinador de l’Obra Cultural Balear i Iraïs Seguí, responsable de l’Oficina dels Drets Lingüístics, un gravíssim cas de discriminació lingüística que culminà en agressió física. El Sr. Cortés detallà que els fets ocorregueren el passat 7 d’agost de 2009 quan ell i la seva companya estaven a punt d'agafar un avió cap a Londres. Segons explicà, uns agents de la Guàrdia Civil els varen aturar per demanar-los la documentació. En dues ocasions va respondre en català a les preguntes que li feien i, finalment, davant el to agressiu d'un dels agents ho va fer en castellà. No va servir de res: els tres agents el varen arrossegar dins un quartet on va ser víctima d'una agressió al cap, al llavi i a l'estómac.

Segons relatà Cortès, donat que el primer cop (al cap) es produí abans de que els agents tanquessin la porta, la seva al·lota la pogué veure, fet que la va fer patir per la integritat física del jove durant tot el temps en què durà la seva retenció. A la seva arribada a Londres Iván Cortés es va desplaçar a un centre mèdic, on varen fer un informe amb les lesions. A la seva tornada a Palma es varen desplaçar primer a una comissaria de la Policia Nacional i després a un jutjat per posar una denúncia. L'Obra Cultural Balear manifesta el seu suport a Ivan Cortès i demana a la societat civil mallorquina que també li faci costat
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid