Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1.200 euros de multa pel guàrdia civil que va agredir un catalanoparlant a Palma

El jutjat d'instrucció número 8 de Palma ha condemnat l'agent de la guàrdia civil que va agredir Iván Cortés a l'aeroport de Palma per parlar en català. L'acusat haurà de pagar una multa de 1.200 euros per un delicte de faltes, així com les costes del judici.
 
Els fets es remunten a l'any 2008, quan Iván Cortés i la seva al·lota varen ser aturats a un control de l'aeroport per demanar-los la documentació.

17/05/2011 00:46 Llengua
El fet de respondre en català a les preguntes dels agents va tenir com a conseqüència la seva retenció i posterior agressió per part d'un dels guàrdies civils. El fet va ser denunciat públicament per l'Oficina de Drets Lingüístics de l'Obra Cultural Balear, que ha impulsat el judici.
 
L'Obra Cultural Balear (OCB) se felicita pel resultat de la sentència, ja que considera que demostra l'existència d'agressions per motius lingüístics per part dels cossos i forces de seguretat de l'estat. L'OCB creu, a més, que aquest cas és només la punta de l'iceberg i que periòdicament es produeixen casos semblants arreu de les Illes Balears. Per tant, torna a reiterar la seva denúncia per l'actitud de passivitat de les autoritats competents, especialment de la delegació del govern espanyol a les illes, davant aquests casos de menyspreu contra els drets dels ciutadans.

L'OCB reafirma la seva intenció de continuar denunciant tots els casos d'atacs contra els drets lingüístics i considera fonamental que tots els funcionaris públics que fan feina a les Illes Balears tenguin coneixements bàsics de català. L'entitat reafirma el seu convenciment que les lleis que protegeixen els dret de les mallorquines i els mallorquins a parlar sempre i arreu en català són sistemàticament violades per una part important dels servidors públics.

Per saber-ne més:

Judici contra el guàrdia civil que va agredir Iván Cortés a l'aeroport de Palma per parlar en català 

La Guàrdia Civil agredeix una persona a l'aeroport de Palma per parlar en català 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid