Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Denunciat un Guàrdia Civil per agredir un ciutadà en parlar català

El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz nega l'incident, tot i que ha apuntat que estan pendents de si decideixen obrir una investigació interna i de l'eventual procés judicial.

08/03/2012 Llengua
Dos guàrdies civils apallissen un home perquè parlava català a l’aeroport del Prat Dos guàrdies civils apallissen un home perquè parlava català a l’aeroport del Prat | Autor: Arxiu
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha confirmat aquest dijous en la seva compareixença parlamentària que els Mossos d'Esquadra van rebre el 27 de gener una denúncia d'un ciutadà que assegurava haver estat agredit per un guàrdia civil a l'Aeroport de Barcelona.

"El 27 de gener mossos van recollir denúncia d'un ciutadà per una falta de lesions", ha indicat el conseller, que ha detallat que la policia catalana ha enviat l'atestat als jutjats del Prat.

Puig ha donat aquestes informacions després de preguntar-li pel diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, després que, segons ell, la delegada del Govern, Llanos de Luna, negués que ocorregués aquesta agressió "que és una vulneració als drets lingüístics", ha valorat el diputat.

El conseller ha indicat que han demanat explicacions a la delegada i al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que van negar l'incident, tot i que ha apuntat que estan pendents de si decideixen obrir una investigació interna i de l'eventual procés judicial.

Sobre les declaracions de Llanos de Luna reclamant més visualització de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya, el conseller ha indicat que hi ha un compromís institucional i polític que el model policial català "és de substitució".

Una reacció "burlesca i agressiva"

A finals del passat mes de gener,  dos agents del cos armat que custodien l'aeroport haurien portat a un jove advocat a una sala després que aquesta persona els hagués parlat en català, i un d’aquests l’hauria colpejat repetidament amb una porra i la mà mentre li cridava “polaco de mierda”.

També s'indica que a la víctima se li va adormir la cama durant una hora arran dels cops. Aquest jove advocat català també va patir un atac d’ansietat després de l'agressió i la humiliació dels agents del cos militar.

Es veu que la reacció d'un dels agents –concretament un caporal– va ser "burlesca i agressiva" i que li van exigir que li parlés en espanyol. El jove advocat va afirmar que pretenia evitar problemes per no fer tard, i que un cop el van conduir retingut a una sala el jove va canviar de llengua i va parlar-los també en espanyol.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid