Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Dos guàrdies civils apallissen un home perquè parlava català a l’aeroport del Prat

Un jove advocat català que aquest divendres havia d’agafar un vol cap a Madrid des de l’aeroport del Prat ha estat apallissat i insultat per la Guàrdia Civil  a les instal·lacions de l'aeroport, pel fet d'haver mantingut una conversa en català.

28/01/2012 Drets i Llibertats
Dos guàrdies civils apallissen un home perquè parlava català a l’aeroport del Prat Dos guàrdies civils apallissen un home perquè parlava català a l’aeroport del Prat | Autor: Arxiu
Segons ha informat inicialment el web Som Notícia, dos agents del cos armat que custodien l'aeroport haurien portat el jove en una sala després que aquesta persona els hagués parlat en català, i un d’aquests l’hauria colpejat repetidament amb una porra i la mà mentre li cridava “polaco de mierda”.

També s'indica que a la víctima se li va adormir la cama durant una hora arran dels cops. Aquest jove advocat català també va patir un atac d’ansietat després de l'agressió i la humiliació dels agents del cos militar.

Segons ha indicat el digital del diari Ara, D.T. (inicials de l'advocat agredit) ha explicat que la reacció d'un dels agents –concretament un caporal– va ser "burlesca i agressiva" i que li van exigir que li parlés en espanyol. El jove advocat ha afirmat que pretenia evitar problemes per no fer tard, i que un cop el van conduir retingut a una sala el jove va canviar de llengua i va parlar-los també en espanyol.

D.T. ha explicat que un cop dins l'habitació, amb només una cadira i una taula, li van fer treure les sabates i la jaqueta i el caporal li va donar un fort cop a la cuixa amb un objecte metàl·lic que el va fer caure, un cop que li va adormir la cama durant una hora.

Segons el jove advocat, després aquest agent el va tornar a colpejar fins cinc vegades amb la mà estesa mentre li cridava "polaco de merda" i "parla ara en català si tens collons".

Com passa habitualment després d'aquesta mena d'agressions, quan el jove va voler trucavar a emergències per denunciar la situació els guàrdies civils van decidir denunciar-lo per "insults" i per "no voler-se identificar". Els agents del cos armat també es van negar a mostrar el número de placa i la còpia de la denúncia que interposaven contra ell, que D.T. no va voler signar.

Aquestes agressions de cossos armats a persones que parlen en català compta amb nombrosos antecedents similars durant els darrers anys, especialment en el cas de l'aeroport de Palma.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid