Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA ESTUDIANTIL
El SEPC UIB convoca vaga a secundària pel proper 11 d'octubre

Els nuclis del SEPC als instituts de Mallorca convoquen vaga d'estudiants de secundària pel proper 11 d'octubre, sumant-se així a la campanya estudiantil internacional 11x12

03/10/2012 Educació

Les assemblees mallorquines del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van convocar a través d'una roda de premsa a la Plaça del Tub de Mallorca, vaga d'estudiants de secundària pel proper 11 d'octubre, el “Dia Internacional de Lluita Estudiantil”. Amb aquesta convocatòria els estudiants s'han volgut sumar a la campanya internacional #11 x 12, una iniciativa de diverses organitzacions i sindicats estudiantils i juvenils de diferents nacions de l'Estat espanyol per plantar cara a les retallades del govern central del PP.

Els portaveus de l'organització van explicar que les reformes del ministre d'educació espanyol, José Ignasio Wert, representen un nou atac a l'educació pública, recordant que en el cas de les Illes Balears, ja es troba sota l'amenaça del president balear, José Ramón Bauzà i del conseller d'educació, Rafael Bosch, “entestats en espanyolitzar i privatitzar a marxes forçades l'ensenyament públic”.

Els estudiants van voler concretar que la nova ofensiva neoliberal, juntament amb la reducció del pressupost previst per educació significaria l'enduriment de les proves d'accés a la universitat, la impossibilitat d'accedir a la universitat degut a l'augment de les taxes, l'encariment dels màsters coincidint amb la reducció de beques, així com la reducció de l'etapa d'ensenyament obligatori, l'eliminació del professorat substitut o l'augment d'alumnes per aula. Els portaveus també van denunciar el fet que la nova reforma contempli la reducció del finançament destinat a les llengües minoritàries, “és la voluntat del govern de recentralitzar l'educació, i la introducció de la “lliure elecció” contra el català”.

Els representants del sindicat van assegurar que no acceptarien la situació que es presenta i van assegurar que “presentarem batalla en un curs que es presenta calent i ple de mobilitzacions”. També van afirmar que la vaga convocada pel proper 11 d'octubre “només es l'inici d'un cicle de lluita amb el que volem aturar les retallades i apostar fort per una escola pública, popular, catalana, no-sexista i de qualitat”.

Les organitzacions que participen a la campanya 11 x 12 són el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la organització juvenil castellana YESCA, la organització d'estudiants independentistes i revolucionaris d'Aragó UNIVERSIDAT, el Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), la organització estudiantil de l'esquerra independentista a Galícia AGIR, la organització basca Ikasle Abertzaleak, la Lliga Estudiantil Gallega, la organització de joves independentistes andalusos JALEIO!!!, l'organització de joves independentistes d'Astúries DARRÉU i l'organització juvenil de Cantàbria, REGÜELTA.

Valora
Vídeos
Mobilització estudiantil #11x12
[Mallorca] 11x12 Vaga d'estudiants a Secundària
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid