Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
La CUP tornarà a demanar a Figueres que es retiri la medalla d’or de la ciutat al rei

Considera que la carta emesa pel monarca atempta contra les llibertats democràtiques dels catalans

19/09/2012 Política
El rei espanyol i el dictador Franco El rei espanyol i el dictador Franco

En el proper ple del consistori figuerenc, el regidor de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) Joan Font tornarà a demanar a l’alcalde Santi Vila que retiri la medalla d’or de la ciutat al rei Joan Carles I i, en cas de negativa, el regidor de la formació ha anunciat que la seva formació iniciarà una campanya de recollida de signatures “que faci visible el malestar ciutadà amb aquest reconeixement”.

Per l’edil independentista “és inexplicable que l’any 2012 la ciutat mantingui aquesta distinció al cap de la institució més antidemocràtica de l’Estat espanyol, no només perquè va ser el dictador Franco qui el va posar a dit, sinó també per la seva actitud en l’actualitat, com s’ha fet evident a la carta que ha fet pública contra les llibertats democràtiques dels catalans”.

La formació independentista ja va presentar una moció per derogar la distinció al cap de la monarquia espanyola a principis d’aquest any però no va ser aprovada.

En aquella ocasió es demanava també que la ciutat de Figueres moralment fos exclosa del domini de la monarquia espanyola, seguint l'estela que es va iniciar a Viladamat i que la CUP ha estès. A més, la moció demanava que el ple també expressi la voluntat d’excloure els símbols monàrquics de les institucions municipals i de "viure en uns Països Catalans plenament lliures i democràtics, on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre ciutadans".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid