Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
La CUP demanarà l'abolició de la monarquia borbònica a Santa Coloma de Farners

També demanarà que l'Ajuntament s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència.

18/01/2012 Política
Tal com ja s’ha proposat i aprovat a d’altres ajuntaments com el de Viladamat o el d’Arenys de Munt, la CUP a Santa Coloma de Farners presentarà la moció per l’abolició de la monarquia espanyola i per la sobirania nacional.

La moció que presentaran al proper ple demanaran que Santa Coloma quedi moralment exclosa del domini de la monarquia borbònica i instaran a al Parlament  que iniciï els tràmits necessaris per presentar una proposició de llei al Congrés espanyol de reforma de la Constitució espanyola que contempli l’abolició de la monarquia i permeti iniciar un procés de separació de la nació catalana i de qualsevol altre nació de l’estat espanyol.

La formació independentista considera creu que la monarquia espanyola és una institució totalment desfasada per diversos motius, entre les quals volem destacar: el càrrec de rei i cap d’estat és hereditari en una societat democràtica i on els ciutadans tenen igualtat de drets, no es pot efectuar cap control sobre els diners que reben dels Pressupostos Generals de l’Estat Espanyol. I el Rei Joan Carles I fou proclamat rei succeint al dictador Franco el 1975, i prèviament havia jurat “los principios fudamentales del Movimiento”, que van legitimar la repressió sobre el nostre país durant més de 40 anys i que per ara no es coneix la seva renúncia.

Per aquests motius que exposen a la moció, instan a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners a declarar la vila moralment exclosa del domini de la monarquia espanyola, així com expressar la voluntat de viure en uns Països Catalans plenament lliures i democràtics, on es respecti la sobirania popular i la igualtat dels ciutadans. També instem a excloure els símbols monàrquics de les nostres institucions municipals, entre d’altres mesures que es poden consultar a la moció adjuntada.

A més a més, la CUP també presentarà i votarà a favor de la moció presentada per Farners per la Independència, per demanar que l’Ajuntament de Santa Coloma s’adhereixi a l’Associació de municipis per la independència.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid