Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució
Els responsables de "Cafè amb llet", a la banqueta dels acusats per investigar la sanitat

Diversos col·lectius han convocat una concentració de suport a dos quarts de deu del matí a les portes de la Ciutat de la Justícia

27/09/2012 Drets i Llibertats

Dos periodistes s'asseuran avui a la banqueta dels acusats per haver investigat la gestió de la sanitat catalana i haver destapat suposats casos de corrupció. A Barcelona, el 27 de setembre del 2012.

Els editors de la revista gironina "Cafè amb llet", Albano Dante i Marta Sibina, seran jutjats per respondre a la denúncia presentada per l’assessor d’Artur Mas, Josep Maria Via, contra el vídeo “El major robatori de la història de Catalunya” en considerar que atempta contra el seu honor. Els demana 20.000 euros. 

Es tracta d'un cas que ha aconseguit trencar la barrera imposada sobre la gestió de la sanitat a Catalunya malgrat el silenci i la censura oficials. Un cas, també, que ha aconseguit donar-se a conèixer gràcies a la força de les xarxes socials i els mitjans alternatius, fins al punt que els vídeos editats per "Cafè amb llet" han rebut milers de visites i han aconseguit atraure l'atenció fins i tot fora de Catalunya.

Malgrat tot, qui s'asseu a la banqueta són els periodistes i no els presumptes corruptes. Un fet del qual se n'han fet ressò tota mena de mitjans i que ha generat una allau de mostres de solidaritat arreu dels Països Catalans i també a l'estat espanyol. Aquest dijous, diversos col·lectius han convocat una concentració de suport a dos quarts de deu del matí a les portes de la Ciutat de la Justícia.

Dante i Sibina, així com destacats membres de la lluita en defensa dels drets sanitaris i civils, oferiran una roda de premsa.

Què ha fet "Cafè amb llet"?

- Ha destapat la profunda opacitat en la gestió dels hospitals públics de Blanes i Calella.

- Ha destapat com l’exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, i la seva dona van ingressar 209.000 euros de manera irregular. 

- Ha destapat com el mateix Crespo es va quedar amb un consultori públic per només 77.586 euros tot i que el seu valor era de 154.117 euros.

- Ha destapat com la regidora de Pineda de Mar, Carme Aragonès es va quedar amb un consultori públic per només 43.103 euros tot i que el seu valor era de 243.867 euros.

- Ha destapat com Ramon Bagó es contractava a si mateix amb diners públics. Ha descobert que prop de 15 milions d’aquests contractes van ser atorgats de manera totalment irregular.

- Ha descobert com l’expresident dels hospitals de Blanes i Calella va cobrar 720.000 euros per uns informes que no existeixen

Qui és Josep Maria Via?

Via és company de Ramon Bagó a l’empresa CSC, investigada pels 15 milions d’euros públics en contractes irregulars que va rebre el fundador del Grup Serhs. També és membre del consell d’administració, juntament amb Bagó, de l'empresa que gestionava els hospitals de Blanes i Calella quan van tenir lloc els fets protagonitzats per Crespo, Aragonès i l’actual gerent d’aquests dos hospitals.

Uns fets que van deixar un forat de 2,7 milions d’euros als hospitals de Blanes i Calella. També ha estat soci de Josep Prat, el qual va donar 720.000 euros a l’expresident dels hospitals de Blanes i Calella per uns informes que no existeixen.

Valora
Vídeos
El major robatori de la història de Catalunya
El major robatori de la història de Catalunya (PART I)

Aquest vídeo és un resum de 2 anys d'investigació. Aquí tots els articles i el context: http://www.cafeambllet.com/press/?p=16955

La segona part del vídeo: http://youtu.be/QHtMffmlNAk

La revista Cafè amb Llet no calla!
Concentració davant de la Ciutat de la Justícia per la demanda interposada per un destacat càrrec de la sanitat pública i privada catalana, Josep Maria Via, contra la revista Cafè amb Llet.
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid