Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades sanitàries
"Espero que Boi Ruiz i Josep Prat vagin al banc dels acusats"

Els veïns en lluita per evitar el tancament de les urgències del CAP de la Guineueta intensifiquen la campanya

25/01/2012 Salut
"Espero que algun dia el senyor Ruiz i el senyor Prat vagin al banc dels acusats". Són paraules d'una veïna del barri de la Guineueta, i infermera d'un hospital públic, el de la Vall d'Hebron, que ocupa el CAP de la Guineueta des de fa sis dies juntament amb altres veïns de Nou Barris i que aquest dilluns van tallar durant 15 minuts la Ronda de Dalt de Barcelona per protestar contra la privatització de la sanitat. El servei d'urgències del CAP de la Guineueta finalitzarà el 18 de gener, segons el calendari previst.
 
"Veig com la sanitat pública ja està fent aigües a costa del sofriment real i gratuït de la població i veig anar deteriorant-se fins morir ancianes que no poden ser intervingudes perquè no hi ha quiròfans oberts, o com hi ha casos en què les pròpies proves diagnòstiques s'eternitzen en les llistes d'espera", denuncia la infermera.
 
Com a membre de la vocalia de salut en associacions veïnals, diu que "estem en un moment molt delicat perquè al que juga la Conselleria de Sanitat és a la desinformació", ja que té el deure informació d'informar i no la facilita perquè "no pot ser que els ciutadans no sapiguem què passarà amb la nostra sanitat pública que estem pagant". "El dret de totes les persones a rebre una sanitat digna i de caràcter universal, això que teníem fins fa poc, és el major tresor social que podríem pensar i l'estem perdent", alerta.
 
Talls a la Ronda de Dalt cada dilluns i divendres
 

Com a mesura de protesta pel tancament de les urgències de la Guineueta, els veïns han decidit tallar la Ronda de Dalt cada dilluns i divendres a les set de la tarda. També es realitzen altres tipus d'accions com una recollida de signatures per demanar la reobertura del servei. La campanya compta ja amb el suport de 5.345 veïns. A l'entrada lateral del CAP, es poden llegir frases com "l'1% ens vol ximples, malalts i dòcils però no ho aconseguiran".

Els veïns exigeixen que es torni al pressupost que hi havia l'any 2010, que en hospitals com Vall d'Hebron -hospital públic de referència per a 420.000 usuaris- estiguin al 100% d'activitat, que s'obrin els quiròfans perquè puguin obrir les llistes d'espera amb més de 70.000 intervencions pendents i que s'obrin les llistes de proves diagnòstiques.

El CAP de la Guineueta, a més del propi barri, dóna servei a les veïnes i veïns de quatre dels barris Verdum, Can Peguera i Les Roquetes del districte de Nou Barris que estan indignats pel tancament del servei d'urgències tant diürn com nocturn. Segons afirma la Conselleria de Sanitat, la mitjana de casos en aquesta franja horària era de dues urgències al dia, però els veïns, en només tres dies, entre divendres i dilluns, ja han aconseguit recollir més de 67 reclamacions de visita i demostrar que les dades que facilita la conselleria no es corresponen a la realitat.

Prova d'això és que aquest dilluns després de tallar la Ronda i tornar al CAP, la concentració es va trobar amb un accident entre dues motocicletes amb ferits de diversa consideració que va fer que dues ambulàncies haguessin de desplaçar-se fins davant del centre sanitari, ja tancat en aquest moment, per a traslladar-los. Amb aquesta, ja són quatre les urgències greus que han hagut de ser traslladades a altres centres en ambulància.
 
50 milions d'euros públics a una clínica privada
 

Els veïns protesten pel desmantellament de la sanitat pública i universal, i posen com a exemple que es destinin 50 milions d'euros públics a la propera clínica privada Carmelitana de Barcelona. En aquest context, afirmen que seguiran ocupant el CAP i lluitant contra el desmantellament dels hospitals públics i per la reducció de les llistes d'espera per a intervencions i per a proves diagnòstiques. I en concret amb la intenció d'evitar la venda de l'edifici públic, que passaria a mans de Mapfre.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid