Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transformació social
Forcades: "La situació actual fa recomanable una vaga general indefinida"

Forcades participa en un acte de la CUP en suport als dos periodistes que seran jutjats dijous per investigar la corrupció a la sanitat catalana

24/09/2012 Política

Teresa Forcades segueix insistint amb la necessitat de convocar una vaga general que sobrepassi el dia de durada. A parer seu, "la situació actual a nivell econòmic i les perspectives d'empitjorament fan recomanable una convocatòria de vaga general indefinida", un tipus de mesura, afirma, "que la població té el dret d'exercir quan es violen els principis que el govern vagi a favor dels interessos de la població i no en contra".

La monja benedictina va fer aquestes declaracions en una xerrada organitzada per la CUP que va pronunciar divendres passat a Reus per donar suport als editors de la revista "Cafè amb llet", que afrontaran un judici el proper 27 de setembre per danys a l’honorabilitat de l'exfacturador d’Innova.

A l'acte on Forcades va participar juntament amb els editors de la publicació i el regidor de la CUP a Reus, David Vidal, la monja va defensar que el deute privat l'ha de pagar qui ha contret el deute. Així, va afirmar "que caiguin els bancs, perquè els correspon si han fet aquest tipus de gestió".

Forcades va manifestar el seu suport a la manifestació estatal que tindrà lloc dimarts a Madrid amb l'objectiu d'envoltar el Congrés dels Diputats "amb la intenció que es dissolguin" i per aconseguir "que a l'Estat s'obri un període constituent per renegociar el pacte social", va destacar. "Seria molt important que la convocatòria fos majoritària perquè el govern, pressionat pel conjunt de la població, no pugui continuar legitimat per estar al govern", va reblar.

En aquest sentit, va posar com a exemple el cas d'Islàndia, on s'ha empresonat el primer ministre i alguns banquers "perquè tenien la responsabilitat de defensar els interessos del col·lectiu i han defensat els de les minories", va assenyalar Forcades. I va concloure:"Resulta que no només ha estat viable sinó que se n'han sortit millor que en molts altres països".

"Què està passant a la sanitat catalana?"

A Reus, el sindicat CATAC-CTS i la CUP han fet públic el seu compromís en la lluita contra la corrupció en la sanitat pública. En aquest sentit, han presentat tres propostes per donar a conèixer el treball que estan realitzant conjuntament CATAC-CTS, CUP i Cafè amb Llet per posar al descobert “el major robatori de la història”, tal com ho van batejar aquests darrers en un vídeo al YouTube que va superar les 100.000 visites.

La primera d’aquestes propostes és la publicació de 40.000 exemplars de la revista “Què està passant a la sanitat catalana”, que s’està repartint arreu de Catalunya des de la Diada Nacional de l’11 de Setembre i que ha estat censurada en alguns indrets però que David Vidal va aconseguir entregar al conseller de Salut, Boi Ruiz.

En aquesta revista es posa noms i cognoms a un entramat públic-privat que envolta el sistema sanitari públic català, encapçalat pel propi president de la Generalitat Artur Mas, el Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, i l’expresident de l’ICS, Josep Prat.

La segona d’aquestes iniciatives és la xerrada amb Teresa Forcades i els editors de la revista "Cafè amb Llet" on es van abordar els continguts de la publicació, així com els lligams entre el sistema sanitari i les empreses farmacèutiques.

A la xerrada, els editors de la revista "Cafè amb Llet" van explicar la denúncia que han rebut per part de Josep Maria Via, assessor en matèria de sanitat del govern de la Generalitat, i que està sent defensada pel seu advocat, Francesc José María, el qual va ser secretari d’Innova durant diversos anys.

Judici el 27 de setembre

El judici contra els periodistes es realitzarà dijous a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet del Llobregat, en la que es preveu que serà la primera batalla judicial contra aquest entramat de l’àmbit sanitari, en previsió de nous processos judicials arran de les denúncies de la CUP de Reus i la CUP de Barcelona, contra Josep Prat i Ramon Bagó, respectivament.

La tercera activitat és l’organització d’un autobús des de Reus i Tarragona per assistir el dia 27 al judici contra "Cafè amb Llet" per tal de mostrar la solidaritat amb els seus editors. De moment, ja està confirmat una altre autobús des de Girona, i es preveu que l’assistència a aquest judici sigui massiva, tenint en compte que a la vista prèvia ja s’hi van concentrar més de 300 persones.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid