Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
Presentació del llibre "Tercera via" de Lluís M. Xirinacs
08/05/2012 Cultura

ElEl Centre d'Estudis Joan Bardina i la Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs han promogut la presentació del llibre l'obra Tercera Via. Sistema General a la mesura de l'home d'avui [pdf] de Lluís Maria Xirinacs, fins ara inèdit, i que va fer aparició aquest Sant Jordi. 

Aquest abril va aparèixer en la seva versió original catalana, tant en format digital com en paper, i que consta de dos volums acabats de publicar. Es tracta d'un document escrit fa trenta anys. Inspirat en les propostes d'Agustí Chalaux.

La presentació del llibre es realitzarà dijous, 17 de maig, a les 19 h. a Àgora Catalunya. Plaça de Catalunya, 9, 4t-2a. de Barcelona.

El contingut d'aquest llibre, tal i com han assenyalat els promotors d'aquesta edició de Xirinacs, planteja que “Hi ha la llavor d’una economia nova que resoldria la difícil situació actual, i que donaria resposta a la indignació i a la perplexitat de la majoria de gent de bona fe que no veu sortida a la crisi que vivim.”

Aquest llibre fou escrit l'any 1982 amb la col·laboració del pensador catalanista i llibertari Agustí Chalaux. A l'obra  es proposa un model polític, econòmic i social alternatiu als dos sistemes imperants durant la Guerra Freda.

Amb la publicació d'aquesta obra, el seu autor Lluís Maria Xirinacs s'evidencia com una persona que ha reunit, al llarg de la seva vida, els papers equivalents a un Mahatma Gandhi, -com a lluitador no violent per l'amnistia dels presos i pels drets individuals, col·lectius i nacionals catalans-, a un Raimon Llull, -com a elaborador d'un model filosòfic de coneixement de la realitat-, i ara també el d'un Karl Marx, -com a estudiós de la societat del seu temps, tot proposant un model social alternatiu amb solucions als problemes evidenciats.

Dins un món on, aparentment, tota solució definitiva a un problema no és rendible, apareix una proposta de canvi que propugna, entre altres mesures, la transparència per garantitzar l'exercici de la responsabilitat de tot acte polític i econòmic, alhora que fomenta el reconeixement d'una riquesa comunitària que, repartida, eliminaria la misèria material. Ambdós incentius facilitarien l'aplicació real d'una tècnica i una ciència harmòniques amb la natura dels éssers vius, alhora que necessàries per la nostra supervivència i evolució com espècie dins del nostre planeta.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid