x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un debat a Celrà
El dissabte 14 d'abril vaig tenir l'oportunitat de participar a l'escola de formació de Maulets, que se celebrava a Celrà durant tot el cap de setmana. La meva fou una intervenció emmarcada en una taula rodona conjunta amb un representant d'Endavant, l'amic Manel López, i el company Jordi Martí de la CGT del Camp de Tarragona. Jo vaig participar-hi com a representant de l'MDT.

El motiu de la xerrada era clar, Maulets ens emplaçava a opinar sobre uns seguit de temes polítics que afecten directament els posicionaments polítics que ha d'empendre l'esquerra independentista, i el conjunt del moviment d'Unitat Popular, els propers anys.

Com treballem la territorialitat, entenent els Països Catalans, amb les seves contradiccions i dinàmiques, com a subjecte a alliberar. Com fem d'un mateix combat la cruïlla actual que existeix entre el latent conflicte nacional i social al nostre país, i enfront d'aquests reptes, com encarem el nostre treball en els espais de l'anomenat nou sobiranisme, que emergeix amb força al nostre país de la mà de l'espai que representa l'Assemblea Nacional Catalana.

A tots aquests temes cal sumar-hi, al meu entendre, la maduresa política que va suposar per part de Maulets de fer seure a la mateixa taula tres visions discrepants però fusionables en el si de la Unitat Popular: Endavant, l'MDT i la visió llibertària d'alliberament d'en Jordi Martí.

Parlo de maduresa política en el moment que van saber moderar i dinamitzar un debat on els posicionaments i la pràctica en certs espais poden generar més d'una contradicció entre la militància i per tant, necessiten un fort debat d'idees per tal de superar-les amb força i saber treballar-hi amb ganes i optimisme. Contradiccions que ens podem trobar tots tant si treballem a l'ANC, com al moviment 15-M com en l'associació de veïns del nostre poble.

Més que entrar en el detall concret dels posicionaments de la xerrada en si, crec que cal fer una lectura de l'espai on es va portar a terme i de la forma com es va fer. Primer de tot els convocants i les seves jornades. Maulets va demostrar el pes que té actualment en el si del moviment, tant a l'hora de ser capaç de fer emplaçaments polítics de debat, amb serenor, rigor i respecte, com el que representa com a organització. El centenar llarg de joves vinguts d'arreu de la nació demostren el seu dinamisme com a organització referencial per als qui lluiten per construir una terra lliure, tant nacional com social.

En aquest sentit cal continuar aquesta línia de treball de debat polític, explotant les contradiccions pròpies i alienes, i caminant cap a l'acceleració d'un motor en marxa i imparable en tots els sentits: la Unitat Popular cap a la Independència.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid