Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Uns 250 joves reben propostes de sanció de fins a 6.000€ pels incidents de la 'primavera valenciana'

Mentrestant, els joves mantenen que els veritables culpables dels fets són la Delegació del govern espanyol a València i la polícia nacional espanyola

29/05/2012 Res-pública
El procediments soncionador de la Delegació del govern espanyol, de moment, no té cap resolució El procediments soncionador de la Delegació del govern espanyol, de moment, no té cap resolució | Autor: arxiu

Unes 250 persones que van participar en les manifestacions estudiantils del passat mes de febrer a València, la coneguda com a 'primavera valenciana', han rebut propostes de sanció del Govern central per infracció greu per un import de fins a 6.000 euros, segons la plataforma jurídica formada arran d'aquests fets. Estudiants i representants de diverses entitats s'han concentrat aquest dimarts a les portes de l'IES Lluís Vives per denunciar "la criminalització" de les seves protestes i anunciar que al·legaran contra aquest procediment.

Els joves s'han reunit a les 11.00 hores enfront de l'institut de secundària i han desplegat una pancarta amb el lema 'Ni retallades ni repressió. Solidaritat represssaliats #primavera valenciana', al mateix temps que han exhibit les propostes de multa que han rebut. Posteriorment, una jove ha llegit un manifest en el qual el col·lectiu considera que l'objectiu de les denúncies és "provocar por entre les persones i servir de mesura ejemplarizante per a altres sectors de la societat"

Igualment, sostenen que, "tant la Delegació del Govern com la Policia Nacional tracten de culpabilizar i criminalitzar a totes aquelles persones que van ser identificades per netejar la seva imatge i desviar l'atenció d'ells mateixos, els veritables culpables dels fets que es van desencadenar durant la primavera valenciana". Per això, expressen la seva intenció de "defensar els seus drets amb tots els mecanismes jurídics i mediàtics possibles".

En aquest sentit, Sebastián Cabanes, membre del col·lectiu Alerta Solidària i de la plataforma jurídica ha explicat que la gran majoria de propostes de sanció per infracció greu que implica multa d'entre 300,51 a 6.010,12 euros, corresponen a la concentració que es va dur a terme el 17 de febrer davant la Comissaria de Sapadors, encara que també s'han comunicat alguns procediments oberts, en aquest cas de caràcter lleu, per talls al carrer Xàtiva.

En les notificacions d'incoació d'expedient s'atribueix a les persones identificades a la comissaria de Sapadors la seva participació "en una concentració no comunicada enfront de les dependències policials, negant-se a dissoldre's malgrat els repetits requeriments dels agents, dirigint insults contra ells, ocasionant desordres públics i provocant corts de tràfic en la via pública", segons precisa el document.

Cabanes ha defensat que això "no respon a la realitat" ja que fou "un dispositiu desproporcionat de la Policia" contra els estudiants, "alguns d'ells menors d'edat". En aquests moments, ha afegit, "la gent s'està coordinant per al·legar i recórrer totes aquestes notificacions".

El procés, ha concretat, consisteix que cada persona "presenti la seva al·legació davant Delegació, després hi haurà una proposta de resolució, on es dirà l'import definitiu de la multa, i, després de més al·legacions i si és el cas, un recurs d'alçada per poder arribar a un contenciós administratiu".

Aquest portaveu ha comentat que el procés es pot paralitzar, tant en el cas de les infraccions greus com en les lleus, pagant una determinada quantitat però ha precisat que si es fa "es demostra la culpabilitat". "I el que volem és a dir que nosaltres no som culpables de gens", ha sentenciat.

En termes similars s'ha expressat María, una estudiants de 18 anys de l'IES Lluís Vives, que ha subratllat que es "nega a pagar per això" i que va a recórrer, si se li imposa, la multa, igual que "la majoria de companys de l'institut" que també van participar en la concentració.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid