Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió estudiantil
Jutgen 3 estudiants de la UV per fer pintades

La Universitat de València els ha obert un expedient disciplinari sense que encara s'hagi celebrat el judici

29/05/2012 Educació

La Ciutat de la Justícia de València acollirà dimecres un judici contra tres estudiants de la Universitat de València -una d'elles militant del SEPC- a qui s'acusa de fer unes pintades convocant a la vaga general del 29 de març. 

Segons ha informat l'assemblea d'estudiants de Blasco Ibáñez, la nit del passat 27 de març tres estudiants de la UV foren retingudes i identificades per la Policia Nacional espanyola davant la facultat de Geografia i Història a l'avinguda Blasco Ibáñez acusant-los d'haver realitzat unes pintades. Dies després van rebre una citació per al judici de faltes d'aquest dimecres.

Tot i això, divendres 11 de maig van rebre una altra carta certificada per part de la Universitat de València en la que se'ls informava que se'ls iniciaria un expedient disciplinari, de manera que se'ls va citar el 17 de maig als Serveis Jurídics de la Universitat de València, quan encara faltaven dies perquè se celebrés el judici.

L'assemblea d'estudiants de Blasco Ibáñez considera que la UV ha condemnat tres persones per uns fets que encara estan a espera de judici, vulnerant per tant la presumpció d'innocència. Segons afirma, aquest és "un altre exemple de com s'intenta criminalitzar els propis estudiants per tal de desacreditar la lluita estudiantil que s'està duent a terme".

D'altra banda, remarca que les pintades amb contingut polític "són tot un element simbòlic i proactiu en un espai, l’universitari, que per natura ha de ser crític davant els problemes polítics i socio-econòmics que actualment vivim". En aquest sentit, assenyala que "davant la passivitat, desmobilització i connivència de certs sectors de la comunitat universitària és necessari visibilitzar la protesta social i fer-la present a l’espai quotidià per generar capacitat crítica i consciència política i social davant els problemes que ens afecten a totes".

L'assemblea d'estudiants de Blasco Ibáñez se solidaritza amb les tres estudiants i anuncia que acudirà a la Ciutat de la Justícia de València a les 10 del matí.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Alhora i la CUP
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid