Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Peatges
La campanya #novullpagar pren força al País Valencià

Els partits independentistes valencians anuncien un conjunt d'accions a favor de la campanya d'insubmissió

01/06/2012 Política

La campanya d'insubmissió als peatges està agafant força al País Valencià de la mà dels partits independentistes, que han iniciat una campanya per estendre la iniciativa entre la població.

Representants d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN) i Solidaritat per la Independència (SI), han organitzat un conjunt d'accions que es desenvoluparan al País Valencià al voltant de la campanya #novullpagar.

Entre el plec de mesures que es promouran destaca la presentació d'iniciatives parlamentàries conjuntes al Congrés dels Diputats per tal d’exigir informació al voltant de les concessions a les empreses concessionàries, el beneficis que han guanyat o informació al voltant del trànsit en les vies de peatge.

A més, han fet una crida a participar a la tercera jornada massiva d'insubmissió, prevista per al proper 17 de juny. Al País Valencià la protesta tindrà lloc als peatges de Sagunt, Algemesí, Xeresa o la Vila Joiosa i anirà acompanyada d’un esmorzar popular per tal de desenvolupar una jornada festiva i reivindicativa, segons han explicat les cinc formacions en un comunicat conjunt.

Al País Valencià a hores d’ara cap dels participants ha rebut cap multa o requeriment, segons han informat les formacinos independentistes, que han remarcat que el fet de no pagar el peatge no és cap delicte o falta. A més, han anunciat que ofereixen cobertura legal conjunta a través de Prou Peatges per si arriba algun requeriment als participants de la iniciativa.

Les entitats convocants han exigit l’alliberament dels peatges perquè "les autopistes estan més que amortitzades". Segons afirmen, "ara els usuaris paguen únicament per a engreixar els comptes de les concessionàries de les autopistes" i denuncia que es desenvolupen noves infraestructures "que serien innecessàries si s’alliberaren les vies existents, com és el desdoblament de la nacional 340 a Castelló, a Oliva o a Benissa". Toni Infante i Jesús Frare defensen la insubmissió als peatges a l'article "La dignitat de dir #novullpagar".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid