Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Els Mossos continuen la cacera amb noves detencions de vaguistes

Aquest matí la policia ha detingut dues persones més, tots dos militants de l'Esquerra Independentista, i al migdia dues més

30/05/2012 Drets i Llibertats

Continua la ràtzia policial contra els vaguistes del 29 de març. Després de les 5 detencions perpetrades ahir pels incidents que hi va haver a Barcelona la tarda de dia de la vaga general -4 detinguts a Barcelona i 1 a Tarragona-, aquest dimecres els Mossos d'Esquadra han practicat noves detencions. Al matí han arrestat una persona a La Garriga (Vallès Oriental) i una altra a Barcelona, concretament al barri de Sants. Més tard, passat el migdia, n'han detingut dues més a Barcelona que han estat traslladades a la comissaria de les Corts.

Ja al vespre, els Mossos han detingut una altre persona, la cinquena d'aquest dimecres, a Barcelona. Es tracta de Liberto M.R. de 32 anys a qui li imputen els delictes de desordres públics i danys.

Els dos primers detinguts són Andreu, veí de Tortosa detingut a Sants, i Juanma, veí de La Garriga. Segons ha detallat Alerta Solidària, la policia s'ha endut Juanma des del seu lloc de treball i d'aquí ha estat traslladat a la comissaria de Granollers, mentre que Andreu ha estat detingut al carrer Carreres Candi de Sants per agents de paisà que l'han portat a la comissaria de les Corts.

Segons ha pogut saber Llibertat.cat, tots dos són militants de l'Esquerra Independentista. Andreu és militant de Maulets i Juanma de la CAJEI. Un d'ells apareixia al web del Departament d'Interior per a delators.

Pertinença a grup criminal

Han estat agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació (CGINF) els que han efectuat les tres detencions de Barcelona i la de La Garriga (Vallès Oriental). Els detinguts estan imputats per delictes de desordres públics, danys i atemptat a l'autoritat, i a un d'ells se l'acusa d'un delicte de pertinença a grup criminal, igual com tres dels detinguts ahir. Un extrem que no s'havia aplicat en cap ocasió en el cas dels detinguts del 29-M i que eleva el càstig en permetre aplicar als detinguts mesures punitives com la presó.

Segons els Mossos, el que justifica aquest extrem és el fet d'actuar "de forma conjunta i coordinada en diferents actes vandàlics" a Barcelona la tarda de la vaga general.

Els quatre detinguts d'avui estan acusats de provocar danys en una cafeteria del centre de Barcelona, en un taller de cotxes, a la Seu de Foment i a entitats bancàries.

Andreu C.B, de 22 anys, de Tortosa i militant de Maulets està acusat del delicte continuat de desordres públics, de coaccions greus, de robatori amb violència i/o intimidació, delicte contra els drets, fonamentals i llibertats públiques, danys i delicte de pertinença a grup criminal.

A Juan Manuel R. A., de 24 anys, de La Garriga i militant de la CAJEI, els Mossos li imputen els delictes de desordres públics i danys.

A Juan P.M, de 22 anys, se li imputa el delicte de desordres públics i de danys i a Marc B.S, de 26 anys se li imputen els delictes de desordres públics i atemptat a agents de l'autoritat.

52 imputacions

En el marc de la investigació oberta per identificar els autors dels actes vandàlics ocorreguts el 29 de març, els mossos han imputat, durant les darreres hores, 14 persones més per desordres públics i danys, passant de les 38 a les 51 imputacions realitzades des del passat 29 de març per fets relacionats amb els disturbis.

Prohibit participar en reunions o manifestacions

Aquest dimecres hi ha convocades diverses concentracions de rebuig a les detencions. Des de les 9 del matí mig centenar de persones s'han aplegat davant del jutjat de Reus per donar suport al militant independentista que ha declarat al jutjat de la ciutat i a partir de dos quarts d'onze a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Els quatre detinguts ahir a Barcelona declararan a les quatre de la tarda davant del Jutjat d'Instrucció. De la seva banda, cap a la una del migdia, el reusenc ha sortit en llibertat amb càrrecs i amb la prohibició de participar en reunions, concentracions i manifestacions fins al judici.

El jutjat de guàrdia de Reus ha decretat llibertat provisional per a Víctor P. C amb obligació de comparèixer setmanalment al jutjat. El jutge de Reus l’imputa els delictes de desordres públics, danys, participació il·lícita en reunions o manifestacions i pertinença a grup criminal.

A més, el jute de Reus ha establert, com a mesura cautelar la prohibició de participar en reunions, concentracions i manifestacions que tinguin lloc en la via pública fins que hi hagi resolució ferma.

Des de les 9 del matí més d’una trentena de companys del detingut s’han concentrat a les portes dels jutjats per donar-li suport. Aquests han entregat un escrit als jutjats signat per més d’una quinzena d’entitats de la ciutat, en el qual es reconeixia la relació del detingut amb el teixit associatiu de la ciutat. La CUP ha estat l’únic partit polític que també ha mostrat el seu suport al detingut, mitjançant un escrit al jutjat.

Des de les 9 fins a la 1 del migdia, les persones concentrades han estat repartint octavetes i cridant consignes de solidaritat amb el detingut, com ara “Víctor company, no estàs sol!” o “Llibertat detinguts!”.

Les concentracions previstes per avui a les 7 del vespre davant l’Ajuntament de Reus i a l’estàtua dels Despullats de Tarragona es mantenen [recull de convocatòries].

Condemna unànime de l'Esquerra Independentista

Les organitzacions de l'Esquerra Independentista han condemnat unànimement les detencions d'ahir i d'avui, ja que la majoria de detinguts són militants de les organitzacions que en formen part. És per això que han signat un manifest unitari en què condemnen la persecució i exigeixen l'alliberament dels detinguts. A més d'Alerta Solidària, la CAJEI, Maulets, el SEPC, la COS, l'MDT i Endavant (OSAN) hi han donat suport. També la CUP s'hi ha afegit, essent l'única força política que ha rebutjat les detencions.

Alerta Solidària adverteix que l'independentisme respondrà "amb contundència, amb la solidaritat dels qui donem la cara, dels qui no ens amaguem d’organitzar-nos per la llibertat d’aquest poble, de l’opressió espanyola i francesa sí, però també per deslliurar-nos dels qui emparen el saqueig dels diners públics sense vergonya i sense obrir cap investigació de cap mena".

Valora
Vídeos
Nova onada de repressió contra els vaguistes del #29m
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid