Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció a la sanitat
"Els ciutadans a pagar 1 euro per recepta, els amics de CiU a cobrar contractes milionaris a dit"

"Cafè amb llet" publica "El PDF de la vergonya" on revela com 838.000 euros públics passen a mans privades "de manera escandalosa"

22/06/2012 Drets i Llibertats

"El PDF de la vergonya". Amb aquest nom la revista "Cafè amb llet", que es dedica a investigar les irregularitats en la gestió de la política catalana, ha difós un document on revela com 838.000 euros públics passen a mans privades "de manera escandalosa".

Un fet que els editors de la publicació resumeixen així: "Els ciutadans a pagar 1 euro per recepta, els amics de CiU a cobrar contractes milionaris a dit". Davant del silenci polític i mediàtic, els editors de "Cafè amb llet" demanen la màxima difusió d'aquest document.

Dijous, la revista gironina va començar a difondre aquest document, que està protagonitzat, entre altres, per Josep Prat, actual president de l'Institut Català de la Salut que la CUP ja va fer dimitir per la seva gestió a Innova. Prat compaginava la presidència de l'ICS amb la vicepresidència dels hospitals privats USP on es va atendre el rei espanyol per la lesió que es va fer caçant elefants a Botswana.

Aquest document revela que Prat cobrava 27.000 euros menusals públics en secret ja que no presentava declaració d'hisenda. A més, assegura que va deixar un forat a l'empresa pública Innova de 211 milions d'euros. Ara mateix, és la persona a qui el Govern de CiU ha encarregat la reforma de l'ICS per fer-lo "sostenible".

L'altre protagonista és Carles Manté, home que ha ocupat tota mena de càrrecs a la sanitat pública catalana, com ara la presidència als hospitals de Blanes i Calella on va començar a introduir el copagament per la seva banda obligant els acompanyants dels malalts a pagar 5 euros per nit per reclinar la cadira. Manté també ha dirigit l'empresa Shirota Foods, que està sent investigada per un crèdit presumptament irregular que ha deixat un forat de 3 milions d'euros a l'Ajuntament de Reus, ara en el punt de mira.

Així mateix, explica que el desembre del 2006 Manté va deixar de ser director del Servei Català de la Salut. El 7 de març ell i la seva dona creen CCM Estratègies i Salut, una consultora privada "experta en sanitat". Al cap de 8 dies l'empresa de Manté rep el primer contracte pagat amb diners públics. Una aixeta que segons corrobora l'informe li va reportar a ell i a la seva dona 720.000 euros.

Segons el document difós per "Cafè amb llet", i que recull gràfics ("els gràfics de la vergonya") i informacions publicades a diferents mitjans que mostren les irregularitats presumptament comeses, Prat va contractar els serveis de Manté possiblement perquè quan aquest darrer era director del CatSalut va atorgar sense concurs públic un contracte de 348 milions d'euros al Conseorci de Salut de Catalunya, del qual Prat ha estat directiu. En aquest conscorci hi estan vinculats Ramon Bagó i Josep Maria Via, que ha denunciat "Cafè amb llet" per danys a l'honor.

A més, Manté ha estat fins fa poques setmanes president de la Corporació de Salut Maresme i La Selva, una entitat pública que està l'ull de l'huracà perquè és on van tenir lloc els fets protagonitzats pel diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo. Segons les investigacions d'El País, va causar un perjudici als hospitals de Blanes i Calella de prop de 3 milions d'euros. La Fiscalia ha obert recentment diligències contra Crespo.

L'informe presenta David Vidal, regidor de la CUP a Reus, com la persona "que està posant contra les cordes el govern d'Artur Mas". En aquest sentit, cita un article d'El País en què es constata com "després de 20 anys de consens sobre Innova a Reus, l'arribada al ple del regidor de la CUP va agitar la política local". "Amb un únic seient a l'ajuntament, David Vidal i els seus companys de partit han dinamitat un silenci de dècades", afegeix "Cafè amb llet".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid