Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Quinssous!
La CUP fa públics els sous de l’Ajuntament de Reus i INNOVA davant l’opacitat del govern

La formació destaca que destaca el fet que 14 regidors amb cartera (CiU i PP) cobren totes elles juntes menys que 7 dels principals càrrecs directius de les diferents empreses municipals agrupades a INNOVA.

11/05/2012 Política

Avui al migdia, el regidor de la Candidatura d’Unitat Popular a l’Ajuntament de Reus (CUP) David Vidal, ha realitzat una roda de premsa on ha fet públics els sous dels principals càrrecs de l’Ajuntament i del hòlding d’empreses INNOVA. La decisió ha estat presa després que el passat ple del mes de març el govern municipal boicotegés una moció de la CUP, per tal que es publiquessin al web de l’Ajuntament els sous de tots els càrrecs electes del Consistori.

A partir de diferents documents oficials i públics, la CUP ha calculat les diferents remuneracions que perceben o percebien els principals càrrecs electes de l’Ajuntament i d’INNOVA. En el cas de l’Ajuntament, la CUP ha fet públic que la senyora Alicia Alegret (PP) cobra més que l’alcalde de la ciutat Carles Pellicer (CiU). Tot detallant el que perceben per part del Parlament de Catalunya, l’Ajuntament de Reus i INNOVA. No obstant, el propi regidor de la CUP ha destacat que “la xifra és aproximada i orientativa ja que no hem pogut accedir a les remuneracions que perceben per part de consistoris que presideixen o en formen part”.

Vidal ha denunciat que “al començament de la legislatura Pellicer i Alegret van dir que renunciaven a cobrar el sou per part de l’Ajuntament, però amb el cartell demostrem que si ho han fet és perquè els beneficiava més cobrar el sou de parlamentaris i no com a mesura d’austeritat”.

Per altra banda, també destaca el fet que 14 regidors amb cartera (CiU i PP) cobren totes elles juntes menys que 7 dels principals càrrecs directius de les diferents empreses municipals agrupades a INNOVA. En el darrer Ple la CUP va presentar una moció, que l’alcalde ha traslladat al proper Ple, en el qual demanen que els càrrecs directius d’INNOVA no cobrin més que els principals càrrecs electes i administratius de l’Ajuntament.

En aquest sentit, destaquen els sous que percebien els ex-directius d’INNOVA, Josep Prat i Lluís Nualart, els quals cobraven el doble que el propi alcalde de la ciutat. Així com també, han denunciat que “després d’un any de formar part dels consells d’administració de les empreses municipals, encara desconeixem el nombre total de càrrecs directius d’aquestes empreses ni la seva remuneració”. A més, Vidal ha afegit que “si INNOVA no vol facilitar-nos la informació que tenim dret a tenir, haurem d’esperar que els jutjats facin la seva feina”.

En relació al contingut d’aquest cartell, Vidal ha denunciat que “mentre la mitjana dels sous dels catalans i catalanes és de 21300 euros l’any –i aquesta va a la baixa a causa de la crisi- i que la meitat dels assalariats no arriben a ser mileuristes les persones que haurien de donar exemple d’austeritat cobren un sous desorbitats”.

Pel que fa a la gestió dels diners públics que fa la pròpia CUP, Vidal ha recordat que el seu sou i el de l’assessor està fixat en aproximadament 1200 €, i que la resta de diners que perceben van destinats al Fons Social Germinem que van presentar a finals d’abril. Pel que fa a aquesta iniciativa, des de la CUP també han informat que han obert un seguit de trobades amb diferents agents de la ciutat –i del propi govern de l’Ajuntament- per tal de donar a conèixer-la.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid