Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus denuncia INNOVA per donar l’esquena a la greu situació dels serveis públic

Aquest migdia, el regidor de la CUP de Reus David Vidal, ha realitzat una roda de premsa, en que ha fet un resum de les propostes presentades a la Junta de Portaveus i l’orientació del seu vot al Ple.
 
També, ha denunciat l’actitud dels consellers de les empreses d’INNOVA, davant dels greus problemes que afecten els serveis públics i les dietes percebudes pels i les regidores en la maratoniana sessió de reunions d’avui. La CUP ha aconseguit aprovar una moció de suport al model d'immersió lingüística a les escoles catalanes, però s'ha quedat sola defensant el tancament de la Central Nuclear d'Ascó el proper mes d'octubre.

29/07/2011 22:24 Política

La CUP de Reus ha presentat avui a la Junta de Portaveus dues mocions per tal de ser aprovades. La primera, relacionada amb la Plataforma SomEscola.cat, demanava que l’Ajuntament donés suport al model d’immersió lingüística de les escoles catalanes i mostrés el seu desacord amb les sentències del Tribunal Suprem Espanyol que el qüestionen. Aquesta moció ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals, excepte el del PP. Una situació que Vidal, entén com a “normal”, tenint en compte “la política educativa del PP al País Valencià i a les Illes”, a més de titllar-los d’”hereus del franquisme”.

La CUP de Reus ha presentat avui a la Junta de Portaveus dues mocions per tal de ser aprovades. La primera, relacionada amb la Plataforma SomEscola.cat, demanava que l’Ajuntament donés suport al model d’immersió lingüística de les escoles catalanes i mostrés el seu desacord amb les sentències del Tribunal Suprem Espanyol que el qüestionen. Aquesta moció ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals, excepte el del PP. Una situació que Vidal, entén com a “normal”, tenint en compte “la política educativa del PP al País Valencià i a les Illes”, a més de titllar-los d’”hereus del franquisme”.

L’altra moció, que demanava que l’Ajuntament de Reus traslladés al govern espanyol el seu rebuig a l’ampliació de la llicència d’explotació de la Central Nuclear d’Ascó i, que per tant, aquesta sigui clausurada a partir de l’1 d’octubre, només ha estat votada afirmativament per la pròpia CUP. Vidal ha denunciat la manca d’arguments tècnics de la resta de grups municipals per votar-hi en contra, mentre que la CUP ha exposat els constants incidents que ha patit la central i el perill que suposa ampliar l’activitat d’una central construïda fa més de trenta anys. A més, ha denunciat que els grups municipals legitimin la utilització d’energia nuclear i el model energètic i econòmic implantat al nostre territori durant el “desarrollismo”.

La CUP també ha demanat a la Junta de Portaveus, que els responsables econòmics de l’anterior legislatura i els actuals, facin un acte públic en el qual s’expliqui la situació econòmica real del Consistori, front la batalla de titulars mantinguda aquestes setmanes entre PSC-PSOE i CiU. Però, la proposta ha estat rebutjada per l’alcalde de la ciutat.
Per altra banda, David Vidal ha criticat durament l’actitud dels consellers d’INNOVA i les seves diferents empreses municipals, centrant-se en la reunió celebrada ahir del grup de salut. Vidal ha denunciat que front la dura situació que està vivint el sector sanitari a la nostra ciutat, marcada pel dèficit produït per les obres del nou hospital, els deutes de la Generalitat amb el Consistori, la situació dels i les treballadores i els greuges comparatius existents, la qualitat del servei, les retallades de serveis, el tancament nocturn de la majoria de CAPs.... en la darrera reunió mantinguda, a part de no haver-hi ni ordre del dia, es centrés la majoria del temps en explicar l’organigrama de l’empresa i debatre sobre la ubicació d’una estàtua a les dependències de l’Hospital, obviant completament, aquesta greu situació. En aquest sentit, Vidal ha anunciat que la CUP ja va mostrar el seu rebuig a aquesta actitud i prendrà mesures perquè aquestes reunions serveixin per millorar la qualitat dels serveis i resoldre els greus problemes econòmics actuals.

Per últim, Vidal ha criticat que s’hagin realitzat quatre reunions seguides durant el matí d’avui, el que ha provocat que s’haguessin de realitzar ràpidament, però que en canvi els i les regidores hagin cobrat de 600 a 1390€ per menys de tres hores de treball
 

Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid