Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallada dels drets civils
Milers de persones demanen la dimissió de Felip Puig i la llibertat dels detinguts

Ahir al migdia, entre dues i quatre mil persones, segons els organitzadors, es van concentrar a la plaça de Catalunya de Barcelona en contra les mesures repressives, antidemocràtiques i autoritàries que es volen imposar des de Madrid i Catalunya.

15/04/2012 Drets i Llibertats
La protesta havia estat convocada per la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), sota el lema "Aturem els retallades als drets i llibertats civils" amb el suport el suport de la majoria de formacions polítiques d’esquerra, diversos sindicats, entitats socials i assemblees vinculades al 15-M. Entre els partits polítics que donaven suport hi havia la CUP, ERC, ICV, EUiA, PCC, Revolta Global, el PSC i el PSUC Viu, entre d’altres, i els sindicats CCOO del Barcelonès, l'Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i algunes seccions de la CGT i la CNT.

L'acte va comptar amb la presència de l'exfiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, membres dels "jubilats en lluita" i l'actriu Carme Sansa, que va llegir el manifest de les entitats convocants, on es denunciava el gir antidemocràtic i les pressions del govern "neonazi de CiU-PP i el model franquista que pretenen reinstaurar" contra la ciutadania i els seus drets civils.

Durant la protesta es va cridar reiteradament contra el conseller Felip Puig, demanant la seva dimissió, i per la llibertat dels estudiants detinguts a la jornad de vaga general del 29-M.

Segons la FAVB, les declaracions del dimarts 4 d'abril del conseller d'Interior del govern català Felip Puig  marquen "un perillós punt d'inflexió en el nostre règim de drets i garanties jurídiques i obrien una deriva vers l'autoritarisme, en promoure: la restricció del dret de reunió, l'enduriment del codi penal, el foment de la delació ciutadana, així com l'empresonament i detenció preventiva; a les quals cal afegir les mesures proposades pel Govern central d'estendre la legislació antiterrorista als actes de vandalisme urbà".

També considera que aquestes mesures no només seran ineficaces per atallar les situacions de violència que es donen a la ciutat, sinó que la seva implementació "suposarà un atemptat directe als drets i llibertats civils tan costosament guanyats després de 40 anys de dictadura. Seguretat i llibertat no són dues realitats contraposades, sinó les dos cares d'una mateixa moneda".
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid