Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crítica a la repressió
Un sergent jubilat de policia critica l'actuació dels Mossos el 29-M

José Martínez Díaz qualifica de poc dignes alguns membres dels antiavalots del Mossos d'Esquadra

03/04/2012 Drets i Llibertats
Un sergent de la Guàrda Urbana jubilat fa 3 anys, José Martínez Díaz, ha gravat un vídeo en què denuncia el caràcter repressiu de l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant la manifestació del 29 de març. Una actuació indiscriminada i ineficaç, segons l'expolicia.

En la declaració de l'exsergent, adreçada al conseller Felip Puig, qualifica de poc dignes alguns membres dels antiavalots del Mossos d'Esquadra.

L'exsergent i membre del sindicat CCOO, que també carrega contra els grups que incendiaven contenidors durant la manifestació insinuant que poden pertànyer a grups ultres, realitza un seguit de dures crítiques a l'actuació policial, que titlla d'incopetent i en altres moments de "mamporreros" pel fet que un grup de policies de paisà sense identificar i encaputxats van colpejar un ciutadà invàlid i altres persones.

En un altre moment acusa els antiavalots comandats per Puig de "gasejar" la població, establint que qui va gasejar la població dècades enrere va ser el règim nazi a Alemanya. També fa referència a la fugida de la policia secreta que fuig "como nenazas asustadas" en ser detectats pels manifestants al passeig de Gràcia.

Adreçat a Puig li recomana "separar las manzanas podridas" de la policia, els que no distingeixen el bo del dolent. I expressa que no entén "com no se les cae la cara de verguenza" en veure imatges de les agressions dels policies contra la població indefensa i el fet de "gasear a los ciudadanos que estan manifestando legalmente".

Per concloure reclama que Puig dimiteixi del seu càrrec i que aviat trametrà un escrit a la Conselleria d'Interior exigint que es porti a terme la més estricta legalitat en les actuacions policials com són la identificació dels agents. Finaliltza amb un contundent "No, esto se tiene que acabar!".
Valora
Vídeos
29-M EN BARCELONA GASEAMIENTO Y PALOS
Manifestants gasejats el 29-M
Milers de manifestants han de fugir ordenadament asfixiats pels gasos llençats pels antiavalots dels Mossos durant la vaga del 29-M
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid