Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Reacció contra la criminalització de la dissidència

A la plataforma Actuable, gairabé 30.000 persones demanen la retirada de les propostes de Fernández Díaz, amb l’argument que la criminalització de la protesta civil “atempta contra els Drets Humans".

27/01/2014
Sota el lema 'Aturem els retallades als drets i llibertats civils', la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha convocat una manifestació aquest dissabte per donar un "avís ciutadà" al conseller d'Interior, Felip Puig, i al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i rebutjar les seves mesures proposades contra el vandalisme i les retallades de drets.

La iniciativa ja ha rebut el suport de la majoria de formacions polítiques d’esquerra, diversos sindicats, entitats socials i assemblees vinculades al 15-M. Entre els partits polítics que s’afegeixen a la concentració hi ha la CUP, ERC, ICV, EUiA, PCC, Revolta Global, el PSC i el PSUC Viu, entre d’altres, mentre que CCOO del Barcelonès, l'Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i algunes seccions de la CGT i la CNT també s’hi han sumat.

La protesta, fixada a les 12 hores a la plaça Catalunya de Barcelona, arriba després de les declaracions de Felip Puig del 4 d’abril, quan entre d’altres mesures apostava per l’enduriment del codi penal i ara se suma les del ministre espanyol d'Interior la voluntat d’estendre la legislació antiterrorista als actes de vandalisme urbà.

"És important que la ciutadania reaccioni davant d'aquests anuncis i entengui que en els moments actuals hi ha un conjunt de drets i garanties jurídiques que ens ha costat molt temps guanyar i ara no podem perdre", va remarcar ahir el president de la FAVB, Jordi Bonet

En aquesta direcció, la FAVB ha preparat l'acte que pretenen que sigui "pacífic, cívic i massiu", en el qual es llegirà un manifest, hi haurà parlaments de diverses personalitats entre les quals hi ha l'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, i es tancarà amb una actuació musical del cantautor valencià Feliu Ventura.

D'altra banda, a la plataforma Actuable, gairabé 30.000 persones demanen la retirada de les propostes de Fernández Díaz, amb l’argument que la criminalització de la protesta civil “atempta contra els Drets Humans".

Criminalitzar la dissidència

La reforma del Codi Penal que prepara el govern central pretén endurir el càstig als actes de vandalisme de carrer. Així es podria considerar delicte de pertinença a organització criminal la convocatòria a través de qualsevol mitjà, incloent-hi Internet, d'actes que afectin greument l'ordre públic.

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que l’ordre jurídic no té una resposta adequada a fets com els que es van viure a Barcelona durant la vaga general. El nou Codi Penal vol perseguir penalment aquelles persones que es concertin prèviament per provocar aldarulls de manera coordinada o atacs contra les forces de seguretat i el mobiliari urbà.

Els ministeris de l’Interior i de Justícia es plantegen castigar amb una pena mínima de dos anys les conductes delictives, de tal manera que el fiscal pugui sol·licitar presó preventiva per als autors. Fernández Díaz vol que el càstig per a aquests actes s’equipari amb el del terrorisme de carrer.

“Creiem que cal enfortir l’autoritat legítima de qui legítimament té l’exclusivitat de l’ús de la força”, ha assegurat Fernández Díaz. El ministre ha dit que no és assumible que es pugui insultar i atacar els policies sense rebre cap càstig a canvi.

Sobre la mort del jove basc Íñigo Cabacas

Fernández Díaz també es va pronunciar sobre la mort del jove basc Íñigo Cabacas, arran de l'impacte d'una bala de goma de l'ertzaintza dijous passat. Ha defensat el nivell dels antidisturbis i ha afegit: 'D'incidents, per desgràcia, sempre n'hi pot haver, i són de lamentar'.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid