Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L'Associació de Municipis per la Independència supera les 400 adhesions

A dia d'avui, conformen l'AMI un total de 383 municipis, 20 consells comarcals i una diputació

22/04/2012 Política
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) [Facebook | Twitter] ha superat ja les 40 adhesions. Des de la seva constitució, el 14 de desembre passat, han estat desenes els ajuntaments i consells comarcals que s'hi han anat sumat per contribuir a "esdevenir un ampli espai de debat on compartir idees, iniciatives, experiències, informació, eines de gestió i tot allò que pugui ésser útil per a dur al poble de Catalunya cap a la independència per tal d’assolir les plenes competències municipals".

A dia d'avui, conformen l'AMI un total de 383 municipis, 20 consells comarcals i una diputació, la de Lleida. Segons els estatuts de l'associació, aquests ens locals haurna de treballar per fomentar i defensar els drets nacionals, conscienciar la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació, crear una xarxa de promoció exterior, principalment dins del marc de la Unió Europea, promoure el finançament dels propis municipis i buscar sinergies en d’altres àmbits com l’empresarial o el financer.

El Consell Directiu de Municipis per la Independència està format per 41 alcaldes, alcaldesses, regidors o regidores en representació de totes les comarques catalanes. Pel que fa a la comissió executiva, el president és l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. Els vicepresidents són Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; Ferran Bel, alcalde de Tortosa; Josep M. Corominas, alcalde d'Olot, i Josep Andreu, alcalde de Montblanc. El tresorer és Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva i el tresorer Josep Manel Ximenis, alcalde d'Arenys de Munt. Els vocals són Juli Gendrau, alcalde de Berga; Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor; David Rodríguez, alcalde de Solsona, i Jordi Munell, alcalde de Ripoll.

El full de ruta de l'Associació és, a banda d'associar la majoria de municipis possibles, formalitzar des dels ajuntaments el camí de la ruptura amb Espanya. "Hem de trobar el full de ruta per tal de ser lliures, perquè és possible ser lliures", afirma Vila d'Abadal. Una divisa que ha de servir els "consistoris, com a part que són de l'Estat, per organitzar una consulta institucional a tot el territori". "Cap alcalde pot prohibir que els seus ciutadans decideixin lliurement el que volen ser: si una majoria social vol ser lliure, serem lliures", assenyala l'alcalde de Vic insistint que l'instrument per expressar aquesta voluntat són els ajuntaments.

Els consells comarcals que formen part de l'AMI són Alt Camp Alt Empordà, Alt Penedès, Bages, Baix Ebre, Baix Empordà, Cerdanya, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Noguera, Osona, Pla d'Urgell, Pla de l'Estany, Ribera d'Ebre, Ripollès, Selva, Solsonès, Terra Alta i Urgell. Els municipis, un total de 383, són aquests.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid