Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Ximenis obre la porta a fer que l'AMI treballi per la insubmissió fiscal

Ahir Diem Prou va fer la seva presentació a Arenys de Munt. Recordem que Berga i Arenys de Munt van ser els primers municipis que s'han postulat formalment a favor de la insubmissió fiscal i que treballaran per deixar de pagar els impostos a l'Agència Tributària Espanyola i fer-ho a Catalunya

07/03/2012 Política
L'acte es va iniciar amb la intervenció de l'alcalde del municipi, membre de la CUP i secretari de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) Josep Manel Ximenis, que va explicar en el seu parlament que l'espoli que patim a Catalunya es una de les conseqüències de la guerra de Successió del 1714.

Ximenis va recordar que per aquest ordre els territoris que més pateixen l'espoli econòmic son els de l'antic Regne d'Aragó, el primer les Illes, seguit del Principat, del País Valencià, i ja a molta distància l'Aragó. Ximenis va mostrar el seu suport a la iniciativa de Diem Prou, perquè l'acció es el que fa canviar les coses, i Diem Prou es acció concreta.

L'alcalde va afirmar que a Arenys de Munt ja fa temps que estudien el tema de la insubmissió, i com fer-ho, i va avançar que treballarà perquè  l'Associació de Municipis per la Independència  faci un pas endavant en aquest sentit, i presenti una proposta per fer insubmissió fiscal, perquè un sol municipi es molt vulnerable davant l'estat, però si ho fan 300 o més ja és molt més difícil que l'estat els pugui atacar.

L'Andreu Bartolomé i l'equip de Diem Proum van expressar  el seu goig per estar en la població que va iniciar el procés de les consultes, i que va demostrar que les situacions es poden capgirar si hi ha una forta voluntat de fer-ho per part de la població.

Bartolomé va dir que nosaltres som els propietaris del país i que els polítics han de fer allò que demana el poble, i va mostrar la seva ferma convicció en l'acció que ha iniciat que va dir no té marxa enrere, perquè per ell té molt més risc per no fer res que fer la insubmissió.


Municipis per la insubmissió fiscal

Ripoll és el cinquè municipi català favorable a la insubmissió fiscal, afegint-se així a la campanya encetada per Berga i Arenys de MuntManresa i Manlleu.

A Mataró, el bloc espanyolista a l’Ajuntament (PSC, PP i PxC) va impedir  una moció de la CUP que hauria permès dur a la pràctica la insubmissió fiscal com a resposta a l’espoli fiscal.

A Vic s'ha posposat l'aprovació, ja que l'alcalde espera un manifest en aquesta línia de l'Associació de Municipis per la Independència.

Recordem que una parella de Siurana va anunciar que deixaria de pagar impostos a Espanya i encapçala la plataforma Diem Prou.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid