Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
AMI
L'Associació de Municipis per la Independència s'escampa com una taca d'oli

En la darrera setmana s'han sumat els municipis de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà); Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès);  Mieres i Argelaguer (Garrotxa); Olesa de Montserrat i Martorell (Baix LLobregat); Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) i La Roca del (Vallès Occidental)

27/01/2012 Política
Calonge i Sant Antoni

El ple de Calonge i Sant Antoni es va adherir ahir a l'Associació de Municipis per la Independència, promoguda per la plataforma per l'autodeterminació i presentada pel govern de CiU i ERC, que van ser els únics que hi van donar suport.

El PP, CCSA i SAI –que va criticar que ERC es preocupés més per la independència de Catalunya que per la de Sant Antoni– es van abstenir. I els edils del PSC no van participar en la votació, segons van dir, molestos perquè el govern “s'apropiava” una iniciativa popular.


Sant Sadurní d'Anoia

A proposta d’una moció presentada pel grup municipal de CiU, el plenari de l’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència.
 
Esquerra, desmarcant-se del seu soci de govern, hi va votar a favor, deixant entreveure que ells no havien presentat aquesta moció amb anterioritat, amb l’objectiu de sumar el suport d’altres partits, fent clara referència a CiU.

Dolors Montserrat, regidora del PP, va explicar la política “integradora i incloent d’Espanya” que té el seu partit. No obstant, va defensar que “la pertinença, el sentiment” o “la defensa” de Catalunya no es demostra sent més o menys independentista, ja que la gent del partit que ella representa pot arribar a ser “més catalanista” que persones d’altres partits. Montserrat va recordar que Sant Sadurní és Capital Mundial del Cava i que, només per això, “som mirats no només per Catalunya, sinó per Espanya i pel món”. La regidora del PP i vicepresidenta del Congrés espanyol va demanar al partit socialista que marqués el seu posicionament ja que, en temes com aquest, no si valen les ambigüitats.

Com a resposta, Susanna Mérida, es va reafirmar en la seva idea federal d’Espanya, tal i com havien aprovat feia poc en el Congrés del seu partit. La portaveu socialista va acabar sentenciant que associacions com aquesta només serveixen per “marejar la perdiu.

Mieres i Argelaguer

Aquest dos municipis han aprovat en els seus últims plens municipals, adherir-se a l'Associació de Municipis catalans per a la Independència, constituïda a finals de l'any passat. En tots dos casos, la decisió es va prendre amb el vistiplau, per unanimitat, a una moció en aquest sentit.

Olesa de Montserrat

El Casal Independentista i Popular d'Olesa de Montserrat va presentar una moció al Ple de l'Ajuntament d'Olesa per tal de que  municipi se sumès a l'Associació de Municipis per la Independència.

La moció fou aprovada pels vots a favor de: CIU, ERC, Bloc Olesà; Entesa dels Olesans, vots en contra PP i PxC i l'abstenció del PSC.

Martorell


Martorell s’ha adherit a l’Associació de Municipis per la independència. La moció, presentada per ERC i ICV i que va sumar els vots de CiU, promou “defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen a la nació catalana i conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació del poble català”. CiU va insistir, però, que l’objectiu prioritari és aconseguir el pacte fiscal. El PP hi va votar en contra i el PSC es va abstenir.

Santa Maria de Palautordera


Amb els vots favorables de CiU, GdP-ERC i de la CUP l'Ajuntament de Palau s'ha adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

La CUP expressar que el fet que Palau hagi passat a formar part de l’AMI ha estat gràcies a totes i tots aquells que porten una vida lluitant per la independència del poble català. Gràcies a aquest esforç es va constituir Palaudecideix i va ser possible la consulta a Palau, i gràcies a l’esforç continuat de les i els independentistes d’arreu del país aquesta opció avui és majoritària.

El portaveu del grup municipal de la CUP  ha recordat que les i els independentistes de Palau no hem d’oblidar que la veu del carrer és imprescindible i alliberadora, que el clam popular és la nostra força. Cal que continuem organitzant-nos, mobilitzant-nos, manifestant-nos, que seguim lluitant, tibant i empenyent, avançant cap a la independència dels PPCC sense renunciar a res i sempre atens i vigilants, defensant el fruit del nostre treball.

La Roca del Vallès

El plenari celebrat ahir al vespre va decidir l'adhesió a l'AMI






 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid