Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sant Cugat del Vallès se suma a l’associació de Municipis per la Independència

La moció fou aprovada amb els vots de CiU i la CUP remarca el dret a l’autodeterminació i lliure decisió del poble

21/12/2011 Política
L'entitat Sant Cugat per la Independència va fer arribar als partits polítics, a instàncies de l’Assemblea Nacional Catalana, una proposta per l’adhesió de Sant Cugat a l’associació d’ens locals Municipis per la Independència. Per aquest motiu CiU i la CUP van presentar una moció al ple municipal d’aquest dilluns que “manifesta la voluntat de l’Ajuntament d’adherir-se formalment a l’associació, constituïda a Vic el 14 de desembre d’enguany i que actualment aplega 155 municipis catalans”. La moció ha estat aprovada amb 17 vots a favor, tot i els 4 d’abstenció d'ICV i el PSC i els 4 vots en contra dels membres del PP.

El text presentat dóna èmfasi al dret d’autodeterminació i lliure decisió de tot ciutadà. Remarca que “ tots els pobles tenen aquest dret ”. La representant d'ICV al ple, Roser Casamitjana, ha explicat que el grup municipal “està a favor de l’autodeterminació i el dret a decidir” però que s’abstenen perquè “aquests valors no són sinònim d’independència”. “La Independència no és una qüestió de bufar i fer ampolles”, ha exclamat. De la mateixa manera, Ferran Villaseñor, representant del PSC, ha justificat l’abstenció remarcant que "el partit està a favor d’una Catalunya plural en la qual tothom pugui expressar-se i decidir lliurament” tot i que “defensen la nostra bandera des del catalanisme i el federalisme”. Ho ha explicat d’una manera simbòlica dient que “es posicionen dins del mateix tren però en parades diferents”.

Per una altre banda, Jordi Carreras, portaveu del PP, ha expressat que “no està d’acord a incloure l’Ajuntament de tots els ciutadans en l’associació de Municipis per la Independència”. “CiU és lliure d'adherir-se a aquesta associació com a partit polític però no trobo bé que s’incorpori una institució pública”, exclama. En contra, l'alcaldessa Mercè Conesa expressa que “no creu fer un mal servei cap a la ciutadania. S’han valorat molt acuradament les accions i decisions tractades i hem de fer camí cap al dret a decidir”.

Desprès de la lectura de la moció, membres de Sant Cugat per la Independència han sortit a fora de l'Ajuntament i han desplegat la bandera de la independència per manifestar aquest fet.

Font: "Tot Sant Cugat"
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid