Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Vic aplegarà la constitució de Municipis per la Independència

Demà es constituirà  a Vic,  l’Associació de Municipis per a la Independència  amb la presència de representants de 136 ajuntaments i un consell comarcal. L’acte començarà a les 11 del matí, en una sessió a porta tancada a la Sala Eudald Maideu de L’Atlàntida.

13/12/2011 Política
L’Associació de Municipis per la Independència, una iniciativa de l’alcalde de Vic , Josep M. Vila d’Abadal, que va comptar amb el suport inicial dels municipis de Port de la Selva i Arenys de Munt i que s’ha estès ràpidament per tota la geografia catalana.

Actualment, l'associació compta amb el suport de vint-i-dues capitals de comarca, Vic, Ripoll, Olot, Manresa, Berga, Solsona,  Igualada, Tàrrega, Amposta, les Borges Blanques, Balaguer, Tortosa, Cervera, Sort, Valls, Banyoles, Vilafranca del Penedès, Montblanc, Vilanova i la Geltrú, la Seu d’Urgell, la Bisbal i Girona.

Els ajuntaments osonencs que tindran aquest dimecres un representant a l’assemblea constitutiva de l’associació són els següents: Vic, Perafita, Roda, Tona, Sant Julià, Prats, Sant Pere, Taradell, Collsuspina, Calldetenes, Gurb, Muntanyola, Vidrà, Manlleu, Santa Eugènia, Torelló, Orís, Espinelves, les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit, Sora, Tavèrnoles, Rupit i Pruit, Tavertet, l’Esquirol, Folgueroles, Santa Eulàlia, Sant Sadurní, el Brull, Sant Vicenç i Seva. Aquest últim ho va aprovar aquest dilluns al ple. Del Ripollès hi seran Ripoll, Pardines, Ogassa, Vallfogona, Planoles i Gombrèn.

Des d’aquesta nova Associació es pretén treballar per crear les condicions de partida a nivell municipal per enfortir el teixit que aposta per un nou plantejament nacional, que veu en l’obtenció de la independència l’únic escenari de futur.

En els Estatuts que es debatran en aquesta Assemblea es defineix que el dret a l’autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, qüestió aquesta que està recollida a la carta de les Nacions Unides, com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977, que en el seu Article 1 proclama: “Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural. Els estats en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d’administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l’exercici del dret a l’autodeterminació i respectaran aquest dret d’acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides.”

L'acte ambé comptarà amb representants d’altres institucions que treballen per a la Independència de Catalunya com Fundació Catalunya-Estat, Assemblea Nacional Catalana o Pacte Nacional per a l’Autodeterminació, entre d’altres.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid