Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 400 persones reclamen la subvenció del peatge de Sóller

Més de 400 persones es van concentrar dissabte passat davant l'Ajuntament de Sóller (Mallorca) en un acte de protesta pel retard de més d'un any en el cobrament de la subvenció del peatge del Túnel de Sóller.
 
La concentració havia estat convocada pel col·lectiu Albaïna, abans de conèixer-se la notícia que el Govern Balear ha eliminat la subvenció en els pressupostos de l'any 2012, segons va denunciar divendres passat el PSOE. La notícia de la supressió d'aquesta ajuda-el que suposa que uns 6.200 residents a la Vall es quedin sine die sense aquest suport econòmic- es va transformar en indignació entre molts sollerics que es desplacen diàriament a Palma per estudiar o treballar.

13/11/2011 22:25 Territori

Estudiants, no pocs jubilats, professionals i mestresses de casa es'han unit a la concentració i han protagonitzat una sonora "xiulada" contra aquesta decisió del Govern Balear, exigint una "rectificació" i la dotació de la corresponent partida pressupostària.

Un membre d'Albaïna llegí un manifest en què es demana "el retorn íntegre dels aproximadament 1,5 milions d'euros que es deuen i que s'acceptin i tramitin noves sol·licituds de subvenció" (enguany s'han denegat 113 peticions per silenci administratiu). Així mateix, volen "que el Govern balear rectifiqui i doti la partida perquè els sollerics i fornalutxencs no siguin els únics mallorquins que han de pagar per entrar i sortir del seu municipi".

Durant la lectura s'incrementaren les xiulades quan s'informà els presents que, "malgrat l'incompliment dels compromisos de dotar els pagaments corresponents fins al maig del 2011 i de no haver dotat tampoc amb cap partida la resta de mesos d'enguany, ara allò més preocupant és que l'Executiu, presidit per José Ramón Bauzá, n'ha eliminat la subvenció". Els convocants recorden que "un treballador solleric que cobri el sou mínim interprofessional i que s'hagi de desplaçar diàriament a Palma a fer feina haurà de destinar al peatge el 10% del sou, malgrat el descompte de resident". Els organitzadors havien avusat que en la protesta no s'admetria propaganda electoral. Alguns polítics de diferents partits que feien campanya a la plaça, cap d'ells del PP, se sumaren a la protesta a títol personal. 

 

Per saber-ne més:
 
 
 
 
Els veïns de Sóller i Fornalutx porten quasi un any sense cobrar la subvenció del túnel 

 

Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  5. Valencians amb Puigdemont
  6. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  7. Presentació del llibre "Torturades. Via Laietana, 43. Vint-i-dues dones, testimonis del terror (1941-2019)"
  8. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
  9. CUP-SOM POBLE presenta a La Bisbal d'Empordà les candidatures per a les eleccions municipals
  10. Mobilitzacions a diverses poblacions de Catalunya Nord en contra de la reforma de les pensions
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid