Equipaments
1500 instàncies exigeixen el pagament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller

D'ençà el 2010, els prop de 6500 sollerics i fornalutxenc la subvenció del peatge del túnel. A dia d’avui ja s’acumulen prop de 2.000.000€ de deute acumulat en pagaments endarrerits.

03/04/2012 Territori
1500 instàncies exigeixen el pagament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller 1500 instàncies exigeixen el pagament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller | Autor: Arxiu
El col·lectiu Albaïna s'acosta ja a les 1500 instàncies signades per a exigir el pagament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller, i ja tenen data per lliurar-les a la Direcció General de Transports. Així, el proper dijous 12 d’abril es passaran pel registre de l’esmentada direcció, depenent del Conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company.

I és que d’ençà del setembre del 2010, als prop de 6500 sollerics i fornalutxencs amb dret a percebre la subvenció del peatge del Túnel de Sóller, la qual fa efectiva la gratuïtat del túnel per als residents de la vall,  no se’ls ha abonat ni un cèntim d’euro. A dia d’avui ja s’acumulen prop de 2.000.000€ de deute acumulat en pagaments endarrerits.

El passat mes de novembre, davant l’anunci del Govern Balear de que s’eliminaria la subvenció, més de 400 sollerics s’abocaren al carrer per a protestar contra aquesta mesura. I gràcies a la pressió ciutadana, el Govern Balear es va veure forçat a recular, modificant els pressuposts per al 2012 i afegint una partida pressupostària d’1,5 milions d’€ per a fer front al pagament de la subvenció. Ara bé, tot i les promeses clarament electoralistes del president José Ramón Bauzá,  i estant habilitada una partida pressupostària de 750.000€ corresponent als pressuposts de l’any 2011, mig any després d’aquestes declaracions els residents de la vall segueixen sense cobrar.

Així, davant la nova campanya iniciada a mitjans de març pel Col·lectiu Albaïna, amb el tret de sortida d’una penjada de pancartes reivindicatives a la carretera que duu al túnel desde Sóller, s’allarga fins a l’11 d’abril la recollida d’instàncies, que es poden signar als més de 50 punts de recollida, davant l’arribada constant d’instàncies signades.