Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agressions urbanístiques
Manifestació en defensa del barri vell de Sant Andreu

El Pla Metropolità de Xavier Trias deixarà sense habitatge 120 persones de la tercera edat

19/03/2012 Res-pública
Mig miler de persones, segons la guàrdia urbana i unes dues mil segons els veïns, es van manifestar aquest dissabte a Sant Andreu en defensa del barri vell del barri. Els concentrats, que van iniciar la marxa  a la plaça Orfila, demanen que s'eviti l'enderrocament de 60 cases i l'amputació de 140 més per realitzar els dos “eixos cívics” que promou l'Ajuntament de Barcelona.

La protesta ha estat convocada per la plataforma “Salvem el casc antic de Sant Andreu” i l'Associació de Veïns de Sant Andreu, juntament amb 40 entitats més. Els veïns -que ja han lliurat més de 5.000 al·legacions contra el projecte al districte i que la setmana que ve preveuen presentar-ne mil més- reiteren que no estan en contra d'un pla de protecció i millora del barri vell. Per la seva banda, el nucli de Sant Andreu de la CUP de Barcelona també ha presentat al·legacions.

Els veïns que convocaven aquesta manifestació reclamen “la desafectació total del nucli antic de Sant Andreu”. Però els responsables del nou Pla Metropolità no han escoltat les reivindicacions veïnals de fa més de 20 anys.

El Pla General Metropolità de Barcelona preveu la desafectació de 240 de les 300 finques que un vell pla anterior (del pla franquista de l'any 1976) preveia enderrocar. Malgrat això, unes 60 cases continuen amenaçades pel projecte de dos nous "eixos cívics" impulsat pel consistori que encapçala Xavier Trias. I altres 140 cases més corren el risc de que ser amputades (que els seus patis del darrere siguin expropiats, en alguns casos afectant fins i tot a l'estructura dels habitatges).

Segons el pla, més de 120 persones, la majoria de la tercera edat, perdran casa seva com a resultat d'aquest pla urbanístic radical del govern de Xavier Trias.

El pla urbanístic (MPGM) va ser votat favorablement el 19 de desembre per la majoria dels grups municipals representats al ple del Districte de Sant Andreu (PSC, ERC i ICV-EUiA). El PSC i el PP es van abstenir, però van valorar positivament el projecte del nou regidor convergent.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid