Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Sabadell aposta per un nou Pla General participatiu que acabi amb l’urbanisme a la carta

En la roda de premsa que la CUP Sabadell va realitzar ahir a la tarda a Can Capablanca, en Pau Comellas, el cap de llista de la formació, va destacar els punts principals d’aquesta ambiciosa proposta per a la ciutat: la redacció d’un nou Pla General Municipal d’Ordenació de Sabadell (PGMOS).

Segons Comellas, l’actual Pla General “serveix de ben poc davant de les vàries modificacions parcials que ha patit”. “La CUP,” diu, “apostem per fer-ne un de nou i blindar-lo: no ha de permetre modificacions puntuals, sovint lligades a interessos especulatius.”

 

18/05/2011 19:39 Política
L’alcaldable de la CUP ha destacat cinc característiques que el nou Pla General hauria de tenir. En primer lloc, “ha de posar fi a l’urbanisme a la carta, declarant una moratòria urbanística indefinida”. En segon lloc, “ha de garantir la protecció i la integritat del Rodal de Sabadell, definint-ne clarament els seus usos, millorant-ne la connexió amb la trama urbana i potenciant-ne el coneixement, les activitats de lleure, etc."

En tercer lloc, en Pau ha destacat la necessitat “d’incloure un exhaustiu mapa d’equipaments que permeti fer un pla de totes les necessitats a tots els barris de la ciutat”. En quart lloc, ha parlat de la importància de certs elements estratègics a l’hora de definir una “nova mobilitat” a la ciutat, i la potenciació dels transports col·lectius: autobusos, trens i tramvies. En aquest sentit, Comellas ha destacat “la importància de pensar entre tots i totes les veïnes en una nova Gran Via com a espai d’encontre entre els barris, on de forma participativa s’hi estableixin zones verdes, equipaments o centres i serveis socials, així com un futur tramvia que relligui la ciutat.” “Altres espais estratègics” –ha destacat– “són Can Gambús i Sant Pau de Riu-sec, zones que la ciutat s’ha replantejar quins usos hauran de tenir.”

Per acabar, l'Ernest Espinós, número 2 de la llista de la CUP i històric militant veïnal, ha destacat la importància de l’últim punt: “és imprescindible que la redacció del nou Pla General es faci d’una forma absolutament participativa i oberta al conjunt de persones, entitats i teixit associatiu i econòmic de la ciutat; ha de ser un Pla que neixi d’un procés absolutament democràtic.”
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid