Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Assetjament urbanístic a Collserola

vallvidreraDies abans d'acabar l'any 2010 es va constituir la Plataforma d'Habitatges Afectats de Collserola per tal d'iniciar accions legals contra l'Ajuntament de Barcelona.

La Plataforma, a través de l’Associació de Veïns de Mas Guimbau- Can Castellví denúncia l’assetjament que rep per part de l’ajuntament del districte. Són persones que viuen en un centenar de cases antigues, edificades moltes d’elles en època franquista i que han caigut en un buit legal ja que per una banda formen part del Parc Natural de Collserola però per l’altra estan en una zona clarament urbanitzada, segons informa la CUP de Barcelona al districte Sarrià-Sant Gervasi.

15/01/2011 00:09 Drets i Llibertats

Els membres de la Plataforma asseguren que durant més de vint anys, els responsables d'Urbanisme, "conxorxats amb els representants municipals al districte Sarrià Sant Gervasi, han estat practicant l'assetjament immobiliari als propietaris d'habitatges situats a parcel·les amb alguna afectació urbanística"

Afegeixen que "curiosament, els propietaris d'habitatges de característiques similars o iguals que tenen la sort de pertanyer a un altre terme municipal dintre del Parc de Collserola no han hagut de patir l'assetjament que han suportat els barcelonins"

I és que les accions dels reponsables municipals, remarca la Plataforma,  "han tingut com a objectiu la degradació progresiva de les propietats fins a la seva total devaluació, de tal manera que al propietari, generalment gent amb pocs recursos, no li ha quedat més sortida que entregar la propietat a l'Ajuntament per tal de lliurar-se de pagar els impostos sobre una propietat amb la qual no pot fer absolutament res legalment"

Per a la Plataforma, "una propietat que només serveix per ser okupada". A més a més, assenyala que "l'assetjament immobiliari és un delicte tipificat en el Codi Penal, i és obligació de qualsevol administració pública competent evitar que es donin aquest tipus d'actuacions. Per això cal demanar responsabilitats denunciant aquesta intolerable vulneració de drets fonamentals (habitatge i propietat privada) per part de qui té la obligació de garantir-los".

Per la seva banda, la CUP de Barcelona es pregunta, "Què es proposa l’Ajuntament? Vol protegir l’entorn natural obligant o que uns quants veïns abandonin de manera obligada les seves cases? Aquestes són els procediments justos i democràtics que els veïns es mereixen? Actuarien de la mateixa manera en altres zones urbanitzades de Collserola amb uns nivells de vida superiors?"

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid